Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
16-ročnú ôsmačku mala napadnúť riaditeľka školy. Tá obvinenia odmieta
Zdielať na

16-ročnú ôsmačku mala napadnúť riaditeľka školy. Tá obvinenia odmieta

VEĽKÁ LOMNICA / Riaditeľka základnej školy mala počas vyučovania fyzicky napadnúť žiačku ôsmeho ročníka. K incidentu malo dôjsť na chodbe školy vo Veľkej Lomnici. Riaditeľka obvinenia rázne odmieta a na matku školáčky podala trestné oznámenie.

"23 rokov tu učím a doteraz som takýto incident nemala," povedala riaditeľka základnej školy vo Veľkej Lomnici Mária Langová. Incident medzi riaditeľkou a žiačkou sa mal na chodbe odohrať po tom, ako dievča vybehlo po hádke s učiteľkou z triedy a chcelo zo školy odísť. Tvrdí, že ju riaditeľka fyzicky napadla. "Ťahala ma, potrhala tričko a chytila ma za ruku, potom za krk a udrela ma po chrbte," vyjadrila sa školáčka. 

"Nič také som neurobila, pani zástupkyňa dosvedčí, ja som ju naozaj chytila za ľavú ruku a tým, že ona sa trhla a letela," dodáva pani riaditeľka. Na poriadok dozerá v škole vedúci rómskej hliadky, na chvíľu pracovne odišiel na obecný úrad, ktorý je pár metrov od školy. V prípade problémov so žiakmi ihneď kontaktuje rodičov. Teraz nestihol, všetko sa strhlo veľmi rýchlo. "Nestihlo sa zavolať, riaditeľka mi volala, že už nemusím volať, lebo už volala žiačka rodičom," informuje vedúci MOPS Veľká Lomnica Emil Pišta. 

Po príchode mamy sa incident ešte vyostril a museli prísť policajti. "Vyhrážala sa, dokonca jej dcéra potom na chodbe mi povedala, že mám umrieť," priznala riaditeľka. Matka to odmieta a tvrdí, že sa riaditeľke nevyhrážali. "Tí rodičia asi nevedia pochopiť, čo robia ich deti na tej základnej škole. Ak by boli na tých hodinách, tak by to bolo inak," povedal Emil Pišta. 

Riaditeľka zdôraznila, že napriek problémom so správaním niektorých žiakov rázne odmieta obvinenia, že by niekoho fyzicky napadla. Mama žiačky je naopak presvedčená, že Dianu udrela. Mama žiačky podala na riaditeľku trestné oznámenie, lenže to podala aj riaditeľka školy na samotnú mamu, pretože sa jej vyhrážala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy