Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Došla mu trpezlivosť a sekerou zaútočil na susedinho psa. Je obvinený a hrozía mu až 3 roky vo väzbe
Zdielať na

Došla mu trpezlivosť a sekerou zaútočil na susedinho psa. Je obvinený a hrozía mu až 3 roky vo väzbe

Archívne video

HNILČÍK / Polícia obvinila muža, ktorý mal napadnúť psa sekerou. Incident sa mal stať potom, ako mužovi vadilo štekanie susedinho psa.

Vyšetrovateľ Enviropolície obvinil 45-ročného muža z obce Hnilčík (okres Spišská Nová Ves) z trestného činu týrania zvierat. Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Nálepkovo boli 1. decembra preveriť podozrenie z týrania zvierat.

Podľa prvotných informácií mal muž napadnúť psa na cudzom pozemku a spôsobiť mu sekerou sečné rany v oblasti hlavy. Podľa vyjadrenia veterinárneho lekára mal týmto činom spôsobiť psovi zvlášť krutú bolesť a utrpenie. Pre ťažké zranenia ho bolo potrebné utratiť. Prípad prevzal vyšetrovateľ Enviropolície a muža 2. decembra obvinil. Ešte v ten istý deň, po vykonaní potrebných procesných úkonov, spis odovzdal prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby v tzv. superrýchlom konaní. Po dokázaní viny hrozí mužovi trest odňatia slobody na šesť mesiacov až tri roky.

Páchateľ zaútočil na susedinho psa pre to, že brechal. Pani Viera muža zbadala ako odchádza z jej dvora so sekerou, keď sa popoludní vracala domov. Vedela, že niečo nie je v poriadku a po príchode domov našla dvojročného Bodríka ležať pri búde. Mal ťažké zranenia a hlavu od krvi. Po posúdení veterinára psíka museli dať utratiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy