Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Podnikateľ Doležaj si vypočul verdikt súdu. Obžalovaný bol v kauze Venal
Zdielať na

Podnikateľ Doležaj si vypočul verdikt súdu. Obžalovaný bol v kauze Venal

BRATISLAVA / Podnikateľ Roman Doležaj je nevinný. Bývalý partner známej moderátorky si dnes vypočul oslobodzujúci rozsudok. Doležaja obžalovali v drogovej kauze Venal 6. Okrem neho si vypočuli rozsudky aj ďalší muži. Narozdiel od Doležaja väčšinu z nich poslal súd za mreže na dlhé roky.

Policajné komando počas akcie Venal 6 udrelo na skupinu Dunčovcov a Weisovcov začiatkom mája v roku 2021. Dokopy obvinili 16 ľudí. Skupina varila a predávala metamfetamín niekoľko rokov v Trnavskom kraji. V kauze nakoniec obžalovali 12-tich mužov. 6-ti sa k drogovému biznisu priznali ešte na prvom pojednávaní. Vyčlenili ich na samostatné konanie a vypočuli si pred pár mesiacmi tresty.

Druhá šestica vinu odmietala a verdikty si preto vypočuli až neskôr. Traja dostali tresty od 20 do 22 rokov. Ďalší traja mali väčší dôvod na radosť. Jeden vyviazol s domácim väzením a dvoch súd spod obžaloby oslobodil. Jedným z nich je aj Roman Doležaj. "Samozrejme som s verdiktom spokojný, lebo sa preukázala moja nevina a akceptujem rozhodnutie súdu," povedal Doležaj.

Podľa predsedníčky senátu boli dôkazy proti podnikateľovi takmer nulové. A s Venalom nemal nič spoločné. "Nie, že nebol zaradený do tejto skupiny, ale mal aj veľmi vytrhnuté obdobie, teda ten čas ktorý v zmysle obžaloby mu bol kladený za vinu," uviedla sudkyňa Pamela Záleská. 

​Doležaj podľa obžaloby mal byť zaplatený do drogového biznisu. V minulosti mal istému chlapovi zaobstarať dokopy zhruba 12 kg efedrínu. Ide o látku, ktorá sa používa pri varení pervitínu. Cena za kilo tohto prekurzoru sa pohybuje okolo 6-tich tisícoch eur. Doležaj od začiatku vinu popieral. "Ani jeden z prítomných svedkov sa nevyjadril k obžalovanému Doležajovi, ako k osobe, ktorá v tom čase mala mať čokoľvek spoločné s drogami," dodala Záleská. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy