Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ďalšia vetva seredského drogového biznisu skončila na súde. Medzi obžalovanými sú známe mená
Zdielať na

Ďalšia vetva seredského drogového biznisu skončila na súde. Medzi obžalovanými sú známe mená

PEZINOK / Ďalšia vetva seredského drogového biznisu bola pred Špecializovaným trestným súdom. Na lavicu obžalovaných sa posadilo viacero mužov, ktorých obžalovali po obrovských raziách s krycím názvom Venal 6. Medzi nimi figurujú aj známe mená. Napríklad seredský raper Palermo či bývalý partner moderátorky - podnikateľ Roman Doležaj. Na pojednávaní došlo aj k nečakaným zvratom.

Policajné komando počas akcie Venal 6 udrelo na skupinu Dunčovcov začiatkom mája v roku 2021. Dokopy obvinili 16 ľudí. Skupina mala pôsobiť v drogovom biznise od roku 2010. V Trnavskom kraji a jeho okolí mali kšeftovať s drogami a vyrábať metamfetamín v státisícoch eur. V kauze obvinili aj známeho rapera Pavla Mlynaríka alias Palerma.

Obvinený skončil aj podnikateľ a bývalý partner známej moderátorky Roman Doležaj. Doležaja pri akciách kukláči nezadržali. Pred zákonom sa mal ukrývať v zahraničí. Dokonca bol naňho vydaný aj európsky zatykač. Policajtom sa ho pred mesiacom podarilo zatknúť v Albánsku. Malo to jeden háčik. Medzitým mu bol súdom zrušený zatykač a Albánska polícia ho musela prepustiť.

Doležaj na prvé pojednávanie zo zahraničia prišiel. Podľa obžaloby mal istému chlapovi zaobstarať 10 kilogramov efedrínu za zhruba 60 tisíc eur. Efedrín sa používa pri varení drog. Doležaj akúkoľvek vinu odmieta. "Na hlavnom pojednávaní bolo prítomných 11 obžalovaných v jednom prípade podal žiadosť, aby sa konalo v jeho neprítomnosti a súd v jednom prípade koná ako proti úšlému. Prečítala sa obžaloba strany zaujali voči nej stanovisko," informuje hovorkyňa súdu Katarína Kudjaková.

Hlavné pojednávanie skončilo nečakane rýchlo

Piati obžalovaní sa rozhodli, že vyhlásia svoju vinu. "Môj klient od začiatku zmenil názor a postoj k prejednávanej veci v tom zmysle, že chce spolupracovať, chce urobiť vyhlásenie, samozrejme od tohto vyhlásenia očakáva aj primerané zníženie trestu," vyjadril sa obhajca Štefan Neszméry. Medzi päticou chce ísť do vyhlásenia aj raper Palermo. Obžalovaným pritom hrozia vysoké tresty. Za mrežami môžu stráviť 15 až 25 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy