Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Najskôr kurín, potom vražda. Svedok vypovedal, ako si Ildikó objednávala vraždu matky a otčima
Zdielať na

Najskôr kurín, potom vražda. Svedok vypovedal, ako si Ildikó objednávala vraždu matky a otčima

PEZINOK / Podľa obžaloby sa chcela zbaviť matky a otčima, aby získala rodinný dom. Ildikó mala pomáhať aj jej 78-ročná kamarátka na dôchodku. Obom ženám hrozia mimoriadne vysoké tresty, no svoju vinu popierajú. Na lavicu svedkov sa dnes posadil aj muž, ktorému za vraždu chcela zaplatiť. Súd vypočul aj nasadeného agenta.

50-ročnú Ildikó a jej 78-ročnú priateľku Rozáliu, zadržali kukláči z Národnej kriminálnej agentúry počas akcie Mrcha. Obe ženy skončili vo väzbe. Staršiu z dvojice neskôr prepustili. Podľa obžaloby, sa Ildikó chcela zbaviť matky s otčimom až trikrát. Senát 17. marca, vypočul viacerých svedkov, medzi nimi aj kľúčového, u ktorého si mala obžalovaná Ildikó, údajnú vraždu svojej matky objednať. Na likvidáciu mala osloviť Jána. Toho poznala len sporadicky. Spoločne s jeho matkou u obžalovanej brigádovali na záhrade, kde ich zavolala porýľovať zem. Neskôr od neho chcela postaviť kurín. "Najprv chcela ten kurín robiť. Chcela, aby som zohnal fóliu a dosky. Lenže ja som to nezohnal, lebo mám aj inú brigádu. Potom došla a povedala, čo chce urobiť. Zabiť svoju matku. Ale ja som to nechcel urobiť, ja som to preto povedal policajtovi," vyjadril sa svedok Ján.

Ján to policajtovi povedal medzi rečou, keď ho hliadka na ceste zastavila opitého na bicykli. Po jeho slovách, si prípad prevzala NAKA. "Boli nasadené aj odposluchy, sledovania, " vyjadril sa špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

Po prvýkrát sa na súde objavila aj matka obžalovanej

Matka obžalovanej na súde ťažko hľadala slová. Z toho, že ju chcela dcéra zavraždiť, sa nevie spamätať. "Kvôli majetku. So šálom ma chcela zadusiť a na nohy mi dávala čiernu šatku. A tieto dva prsty mi vtedy zlomila, lebo som sa chránila," vyjadrila sa poškodená, matka obžalovanej. Podľa obžalovanej Ildikó a svedkov, mala vzťah s matkou a otčimom zlý. V minulosti a hlavne v detstve, ju a jej brata, mala rodina týrať. Napriek tomu tvrdí, že ich zavraždiť nikdy nechcela. Ildikó a jej priateľke Rozálií, ktorá sa pojednávania nezúčastnila, hrozí až 25 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy