Zatiahnuté, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Obyvateľka nosí pred obecný úrad mŕtve zvieratá. Tvrdí, že len upratuje dedinu
Zdielať na

Obyvateľka nosí pred obecný úrad mŕtve zvieratá. Tvrdí, že len upratuje dedinu

MALÁ ČAUSA / Starosta obce Malá Čausa má problém s jednou obyvateľkou. Tá nosí pred úrad mŕtve zvieratá. Tvrdí, že ich našla v obci a on sa má postarať o ich likvidáciu. Podľa starostu je to nezákonné a nebezpečné.

"Kontaktoval ma občan, že videl občianku, ktorá nám tu nechala uhynutú mačku," povedal starosta obce Jozef Krpelan. Uhynuté zviera nenašiel starosta pred obecným úradom prvýkrát. "To je už tretia mačka, ktorú som si tu našiel. Mal som informácie, že to robí tá istá osoba," uviedol Krpelan. 

Pani niekoľkokrát upozornil na to, aby mu uhynuté zvieratá pred úrad nenosila. Ona neprestala a tvrdí, že upratuje dedinu. "Kam to mám dať, mám si to zahrabať na záhrade, alebo dať na stenu ako trofej," povedala obyvateľka obce. Obyvateľka obce tvrdí, že všetky zvieratá ktoré priniesla pred úrad našla v dedine a ich odpratanie má zabezpečiť starosta. "Neviem si to ani predstaviť, keby mi sem nosili občania zhynuté zvieratá, to by som tu mal poriadnu zbierku," povedal Krpelan. 

"Zlikvidovať uhynuté zviera musí jeho majiteľ," uviedol riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš. Starosta stratil trpezlivosť a privolal políciu. Tá prípad vyriešila dohovorom. "Privolaná policajná hliadka nezistila na mieste protiprávne konanie. Osoby boli poučené podať oznámenie," povedala hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. "Blízko je detské ihrisko a chodia tadeto deti," uviedol Krpelan. "Ja som nič zlé neurobila," povedala obyvateľka obce. "Je to protizákonné takto zhromažďovať zvieratá, môže sa tým nakaziť," dodal Bíreš. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy