Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Jazdou ohrozoval sanitku, zorganizoval falošný koncert a najnovšie má status utečenca. Polícia pátra po Borisovi Záhumenskom
Zdielať na

Jazdou ohrozoval sanitku, zorganizoval falošný koncert a najnovšie má status utečenca. Polícia pátra po Borisovi Záhumenskom

PARTIZÁNSKE / Policajti z Partizánskeho vyhlásili pátranie po Borisovi Záhumenskom - mužovi, ktorý sa preslávil divokou jazdou pred sanitkou v Trenčíne. Medzičasom ho za to odsúdili a stihol zorganizovať koncert, na ktorý vyberal vstupné. Vzal peniaze a odvtedy ho niet. Podľa súdu ušiel do Švajčiarska.

49-ročný muž šokoval pred piatimi rokmi, keď na svojom aute v Trenčíne razil cestu záchranárom.

Naskytol sa im neuveriteľný pohľad. Ponáhľali sa do nemocnice so zranenou dôchodkyňou. Vodič sa rozhodol, že ich bude sprevádzať a tak predbehol sanitku.

"Som tú sanitku predbehol, on sa zrazu rozbehol po mne. To bol omyl, čo som usúdil, že asi chce aby som šiel pred ním, že tam ide o záchranu života, " obhajoval sa vodič auta  Boris Záhumenský.


Svojou riskantnou jazdou ohrozil desiatky ľudí. Prípad skončil na súde a ten ho znal za vinného z prečinu všeobecného ohrozenia.  "Za to sa odsudzuje na trest odňatia slobody na 6 mesiacov. Súd obžalovanému podmienečne odkladá na na skúšobnú dobu 12 mesiacov," vyhlásil sudca okresného súdu v Trenčíne.




Netrvalo dlho a problémy so zákonom mal opäť. V Malých Bieliciach pri Partizánskom zorganizoval koncert Horkýže Slíže. Prišlo naň okolo 300 ľudí. Tí zaplatili, ale hudby sa nedočkali. Organizátor kapelu nevyplatil. O peniaze prišla nielen kapela, ale aj všetci diváci.

Pár dní po koncerte muž zmizol. Najnovšie sa jeho fotografia objavila v policajnom pátraní.


"Policajti pátrajú po menovanej osobe od 15 marca 2021. Hľadaná osoba je podozrivá z ekonomickej trestnej činnosti," informoval policajný hovorca Pavol Kudlička.



Nedostavil sa ani na krajský súd v Trenčíne. Ten mal rozhodovať o jeho odvolaní. S už spomínaným rozsudkom okresného súdu za riskantnú jazdu totiž nebol spokojný. Keďže ale neprišiel, verdikt nepadol.

"Obžalovaný prostredníctvom svojho obhajcu oznámil súdu, že sa nemôže dostaviť na pojednávanie, pretože je v statuse utečenca zo Slovenskej republiky a emigroval z obavy o svoj život do Švajčiarskej konfederácie," uviedol hovorca krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus.

Súd momentálne zisťuje, či hľadaný muž naozaj emigroval do Švajčiarska.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy