Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mesiac apríl je naozaj bláznivý. Naprieč Slovenskom premenlivo sneží alebo svieti slnko
Zdielať na

Mesiac apríl je naozaj bláznivý. Naprieč Slovenskom premenlivo sneží alebo svieti slnko

BRATISLAVA / Bláznivé aprílové počasie trápi od skorého rána vodičov naprieč celým Slovenskom. Výnimočná situácia nastala napríklad na Kysuciach, kde v priebehu pár hodín napadlo na niektorých miestach až 10 centimetrov nového snehu.

Tak ako v predchádzajúce dni, aj vo štvrtok, 8. apríla, panuje na Kysuciach typické aprílové počasie. "Na Kysuciach je to normálne. Aj v máji bývajú mrazy," povedal jeden z obyvateľov. 

Na hraničnom priechode s Českom nad dedinou Svrčinovec bola od skorého rána až takmer do obeda komplikovaná situácia. Spôsobila ju dopravná nehoda na susednej Morave. "Malo sa jednať o dopravnú nehodu nákladného vozidla v obci Mosty u Jablunkova," informovala Alena Prívarová. Policajti preto nepúšťali do Českej republiky žiadne autá. Vytvorili sa rozsiahle kolóny. "Prišiel som sem o pol siedmej. Odvtedy tu som už asi 5 hodín," prezradil jeden z čakajúcich vodičov. Aj na horskom priechode pri obci Makov čerstvý sneh dal zabrať predovšetkým kamionistom. Tým sa šmýkalo na zjazdovke a keď otvorili jeden pruh, druhý sa musel zatvoriť. 

Do bieleho rána sa zobudili aj obyvatelia časti Stredného Slovenska. Kašovitá vrstva snehu na vozovke, mínusové teploty spôsobujúce poľadovicu a husté sneženie si vyžiadali uzavretie jedného z tamojších kľúčových priechodov na Donovaloch. "Situáciu na horských prechodoch sme monitorovali od nočných hodín až do skorého rána. Uzavretie bolo nevyhnutné len na horskom priechode Donovaly,"  informovala hovorkyňa Petra Kováčiková. Horský priechod Donovaly sprejazdnili pre dopravu nad 10 metrov až po desiatej hodine. Pre osobné autá a osobnú dopravu boli Donovaly prejazdné a dopravné obmedzenia nepocítili ani vodiči prechádzajúci cez Čertovicu či Šturec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy