Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Opozičný kritik Alexej Navaľnyj podľa slov právnika začína strácať cit v nohách a rukách
Zdielať na

Opozičný kritik Alexej Navaľnyj podľa slov právnika začína strácať cit v nohách a rukách

Archívna reportáž: Navaľnyj na súde

MOSKVA / Opozičný kritik Vladimira Putina, Navaľnyj si odpykáva trest vo väzení. Moskovský súd zmenil podmienečný trest opozičného lídra Alexeja Navaľného, ktorý dostal za spreneveru, na nepodmienečný a poslal ho do väzenia. Jeho právnik informoval, že klient stráca cit v nohách a rukách.

Štyridsaťštyriročný kritik Kremľa dostal tri a pol roka odňatia slobody, keďže už ale rok strávil v domácom väzení, jeho pobyt za mrežami o tento čas skrátia.

Vadim Kobzev uviedol, že Navaľnému, ktorý bol poslaný do väzenia na dva a pol roka, diagnostikovali dve vyskočené platničkyMinulý týždeň Navaľnyj začal hladovku a požadoval náležitú liečbu akútnych bolestí chrbta a nôh spôsobených vyskočenými dvoma platničkami. Biely dom uviedol, že správy o zhoršení jeho zdravotného stavu sú znepokojujúce.

Väznený ruský vodca opozície Alexey Navaľnyj mal negatívne testy na koronavírus po tom, čo bol premiestnený do lekárskeho ústavu na liečenie respiračných chorôb. Uviedli to v stredu právnici Navaľného. Aktivista však nie je v poriadku a zdá sa, že trpí bolesťami. Pán Kobzev, ktorý v stredu navštívil Navaľnyj, na twitteri (v ruštine) uviedol: "Alexej chodí sám. Počas chôdze cíti bolesť. Je veľmi znepokojujúce, že choroba jednoznačne postupuje, pokiaľ ide o stratu citlivosti nôh, dlaní a zápästia. “

Navaľného, ktorý je najznámejším kritikom prezidenta Vladimira Putina, zadržali 17. januára po jeho návrate z Nemecka. V krajine sa liečil päť mesiacov z následkov otravy nervovoparalytickou látkou novičok. Z útoku obviňuje Kremeľ, čo ruské úrady odmietajú. Podľa prokuratúry pobytom v Nemecku porušil pravidlá podmienečného odsúdenia za spreneveru. Navaľnyj označuje kauzu z roku 2014 za politicky motivovanú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy