Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nešťastie pri Kežmarku: V rodinnom dome sa vznietila propán-butánová fľaša
Zdielať na

Nešťastie pri Kežmarku: V rodinnom dome sa vznietila propán-butánová fľaša

IHĽANY / Muž s vážnymi popáleninami v nemocnici a zhorený interiér rodinného domu - to je výsledok nešťastnej udalosti, ktorá sa stala v sobotu dopoludní v obci Ihľany. Pri pravdepodobne neodbornej manipulácii s propán-butánovou fľašou došlo k jej vznieteniu a následnému požiaru.

Oheň z propán-butánovej fľaše sa rýchlo šíril nielen interiérom domu. Prišli profesionáli z Kežmarku aj dobrovoľní hasiči zo Spišskej Belej. Propán-butánovú fľašu museli opatrne schladiť. Interiér sa už ale veľmi zachrániť nedal. Dôležité bolo, aby sa oheň nerozšíril na ďalšie budovy. 

"Rodinný dom sme hasili z dvoch strán. Z jednej strany bola strecha hasená, z druhej strany obydlie," vyjadril sa Jaroslav Rybovič, veliteľ zásahu OR HaZZ Kežmarok. "Po rýchlom prieskume termokamerou sme odhalili ďalšie požiaroviská strešných konštrukcií aj obydlí, ktoré sme lokálne dohasovali," doplnil Rybovič. 

Rodine, ktoré býva v dome, sa podarilo pred plameňmi ujsť. Jeden muž sa zranil ľahko, druhý toľko šťastia nemal. "Utrpel popáleniny druhého stupňa a krku a popáleniny 3. stupňa na ruke. Záchranári ho po ošetrení previezli do nemocnice," uviedla Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR.

Nikto z miestnych presne nevedel, čo sa stalo, známe je len to, že pri manipulácii sa z nejakej príčiny vznietila propán-butánová fľaša. Obyvatelia domu a ich príbuzní sa k tomu, čo sa stalo vyjadriť nechceli, prípad však už prevzala polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy