Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Popíjal víno a sadol si za volant. Pri Brekove sa podgurážený vodič zrazil s autom, v ktorom sa viezli rodičia s dvoma deťmi
Zdielať na

Popíjal víno a sadol si za volant. Pri Brekove sa podgurážený vodič zrazil s autom, v ktorom sa viezli rodičia s dvoma deťmi

BREKOV / Víno som si dal od smädu a ponáhľal som sa domov, lebo ráno idem do práce. Aj takto sa po včerajšej kolízii pri Brekove obhajoval 50-ročný vodič. Nafúkal viac ako 2 promile a hoci po zrážke mu ostali iba tri kolesá, prešiel s nimi ešte viac ako sto metrov. Zrazil sa s autom, v ktorom sa viezli rodičia a ich dve deti. Skončili v priekope.

Ku kolízii došlo okolo šiestej večer medzi Humenným a obcou Brekov. V priekope skončilo zaparkované auto, v ktorom sa viezli manželia s dvoma deťmi. 34-ročný vodič TV JOJ povedal, že kolízii zabrániť nedokázal.

Vozidlo, s ktorým sa zrazili, však na troch kolesách dokázalo prejsť viac ako sto metrov, kým vodič zastavil. Šoféroval ho 50-ročný vodič. Ten bol v aute sám. Vracal sa domov do Brestova z obce Vinné, kde mal podľa jeho slov povinnosti. "Strihať vinicu, hej od smädu, ochutnávali sme. Dva deci, tri deci vína. Čo budem teraz riešiť, či sme vypili, či nevypili? Ponáhľal som sa domov, lebo zajtra musím ísť do roboty" vyjadril sa Stanislav, vodič z Brestova. Podgurážený vodič sa pred kolíziou mal nachádzať v obci Vinné v michalovskom okrese, odkiaľ sa vracal domov do Brestova. Po 25. kilometroch za volantom došlo k zrážke.

"Na vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia, došlo k ľahkým zraneniam dvoch osôb," uviedol Robert Bovan, veliteľ zásahu HaZZ Humenné. Ku kolízii došlo po šiestej večer medzi Humenným a obcou Brekov. Auto, v ktorom sa viezli rodičia s dvoma deťmi, skončilo v priekope.

Deti vo veku 12 a dva roky sa, našťastie, nezranili. Auto Brestovčana zastavilo až o viac ako 100 metrov ďalej. To už pritom išiel na troch kolesách. Upozornil nás, aby sme si nemysleli, že keď nafúkal, že je aj na vine. "Osvetlené autá chodia normálne ne? A dakto ide po prostriedku, dakto ide po kraju, ne?" povedal obvinený vodič Stanislav. "Áno, jasné, v svojom pruhu a rovno do mňa nabúral. Prešiel do protismeru. Pozrite sa sem, nevedel sa ani podpísať, čo vám mám povedať," vyjadril sa Jaroslav, vodič auta, ktoré skončilo v priekope.

Skončil v cele policajného zaistenia. Obvinili ho z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. "Trest? Budem zametať chodníky? Ešte budem aj umývať chodníky," dodal obvinený vodič.

34-ročného Jaroslava zamrzelo, že o auto prišiel iba pár dní po tom, ako na ňom dal urobiť generálku. "Čo teraz sa zabijem? Skočím do kanála? Stávajú sa aj horšie veci. Zavrite ma do basy, tu pozrite, ruky dávam hore jak v Amerike," povedal obvinený vodič.

Ťažká dopravná nehoda pri Orave. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy