Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Nočná Bratislava sa zmenila na centrum hrôzy: V uliciach vyhasol nejeden ľudský život
Zdielať na

Nočná Bratislava sa zmenila na centrum hrôzy: V uliciach vyhasol nejeden ľudský život

BRATISLAVA / Bratislavské Staré mesto naďalej zápasí s bezpečnosťou v uliciach. Za posledné týždne polícia informovala o dvoch vážnych bitkách, pri ktorých jeden človek prišiel o život. Posledný rok bol v centre mesta naozaj rušný a zapísal sa do pamäti mnohých ľudí. Pozrite sa, čo všetko sa udialo.

Najvýraznejším konfliktom v centre mesta bola smrť Henryho Accordu, či útok pomäteného muža nožom na policajtov a ich následná streľba. Mestská i štátna polícia preto počas leta sprísnila kontroly v uliciach starého mesta. Priamo na obchodnej ulici pribudla aj nová stanica mestskej polície. "V letných mesiacoch sme zaznamenali pokles nápadu udalostí s vážnymi následkami na živote a zdraví a nakoľko tento nápad v súčasnosti opäť stúpa, výkon služby bude posilnený," vyjadril sa Peter Pleva, hovorca MsP Bratislava. 

Strach najmä medzi ženami v Bratislave vyvolala v novembri smrť 34-ročnej Violy, ktorú našli v zúboženom stave v prístave blízko mosta Apollo. Polícia o prípade týždeň mlčala, neskôr len potvrdila jej smrť a začatie vyšetrovania. Ďalšie informácie neposkytovala, aby nezmarila vyšetrovanie. Ako Viola zomrela, nepovedali ani po piatich týždňoch. 

​Začiatkom decembra na námestí SNP prišiel o život 22-ročný Nikola zo Srbska. Útočníci ho dobili a dokopali. Polícia v Maďarsku vypátrala a zadržala dvoch srbsky hovoriacich mladíkov, ktorých z tohto skutku obvinila. 18. decembra ich eskortovali na Slovensko. 

​O týždeň neskôr sa na Ventúrskej ulici stala ďalšia bitka. Skupina cudzincov mala napadnúť 26- ročného muža, ktorý skončil v nemocnici. Polícia vyhlásila pátranie po mužoch na  fotografiách. Tí by jej mali pomôcť objasniť tento incident. "Vyzývame občanov k spolupráci. Akékoľvek informácie nech oznámia polícii," uviedla policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

​Posledné dva útoky sa stali už po prijatí opatrení štátnej polície. Tá od konca novembra po začatí vianočných trhov nasadila do ulíc viac hliadok, dokonca aj s vojakmi.

Pozrite si reportáž o brutálnej bitke Henryho: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy