Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Piloti v Nitre zažili ráno šok. Pristávaciu dráhu na medzinárodnom letisku museli ihneď uzatvoriť
Zdielať na

Piloti v Nitre zažili ráno šok. Pristávaciu dráhu na medzinárodnom letisku museli ihneď uzatvoriť

NITRA / Na medzinárodnom letisku v Nitrianskej časti Janíkovce niekto vážne poškodil pristávaciu dráhu. Pre lietadlá ju museli okamžite uzatvoriť. Podľa všetkého si túto dráhu vybrali pre svoju divokú zábavu takzvaní drifteri.

To, že je pristávacia dráha poškodená si všimli ráno piloti, ktorí prišli na letisko. "Tento priestor je uzavretý, je tu letisko a má ochranné pásma," povedal Rastislav Šišovský, predseda Aeroklubu Nitra. Na asfaltovej časti zostali stopy po pneumatikách, je jasné, že sa tam niekto poriadne vybláznil. Zničená je však predovšetkým trávnatá plocha, ktorá na medzinárodnom letisku slúži ako letisková dráha. Do objektu vošli aj napriek tomu, že je tam vstup zakázaný o čom svedčia aj značky. Na trávniku zostali hlboké ryhy a blato. Odhadom je poškodených asi 35 árov plochy. 

Pristávať na takejto dráhe by bolo nebezpečné, a preto ju museli uzatvoriť. Škody boli predbežne odhadnuté na 3000 eur. "Tu by si mohol niekto kolečko poškodiť a komplikovalo by to pristátie," podotkol  Šišovský, predseda Aeroklubu Nitra. "Polícia prijala v tejto súvislosti trestné oznámenie a vec preveruje ako trestný čin poškodzovania cudzej veci," informovala policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. 

Nitriansky aero klub sa už so zničeným trávnikom stretol aj v minulosti. Nikdy však nešlo až o takéto rozsiahle poškodenie. Zažili však už aj všeličo iné. "Stretli sme tu aj hubárov našli dokonca ľudí, ktorí si tu robili piknik," porozprával ďalej predseda klubu. Táto vzletová a pristávacia dráha bude musieť byť zatvorená zrejme do jari. "Momentálne je ten terén príliš mäkký, aby sa sem dostal mechanizmu, takže bude zatvorená dlhšie," dodal Rastislav Šišovský, predseda Aeroklubu Nitra. 

Viac o celosvetovom letisku aj v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy