Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Od smrti Violy prešli dva týždne a medzi ľuďmi zavládla panika: TV JOJ zisťovala, ako vyzerajú výsledky pitvy
Zdielať na

Od smrti Violy prešli dva týždne a medzi ľuďmi zavládla panika: TV JOJ zisťovala, ako vyzerajú výsledky pitvy

BRATISLAVA / Prešli dva týždne od záhadnej smrti mladej učiteľky Violy a polícia stále mlčí. Verejnosť tento priestor využila na vytváranie rôznych konšpiračných teórií a takzvaných hoaxov. Aj dnes sme sa preto polície pýtali, či je v prípade niečo nové. Napríklad aj na to, či už má k dispozícii kompletné výsledky pitvy nebohej ženy. Odpovedí sme sa ale nedočkali.

34-ročnú sympatickú učiteľku angličtiny našli 11. novembra, v pondelok ráno,  robotníci v areáli bratislavského prístavu. Ležala vo vážnom stave pohodená na kope železnej rudy.  "Ja viem, že ju chlapi našli jak je ten žeriav zadný. V zemi bol vykopaný taký jarok a tam boli naťahané troleje, a to bolo len zakryté s takým plechom. A že vraj vtom bola spadnutá. Tí, čo robili pritom poslednom žeriave, tí to rozprávali. Keď ju objavili, tak ešte dýchala, oni s ňou komunikovali ešte," vyjadril sa zamestnanec z areálu prístavu. 

Pomôcť jej už nedokázali ani privolaní záchranári, ktorým aj napriek ich snahe, v sanitke počas prevozu zomrela. Polícia o tejto hrôzostrašnej smrti mladej ženy týždeň mlčala. Prípad priznala až na tlak médií. Prvýkrát sa o smrti ženy v prístave verejnosť dozvedela 17. novembra, pričom polícia na prípad uvalila informačné embargo. "Malo to svoj význam a myslím si, že bohužiaľ v takejto situácii nemáte veľmi veľa riešení a neexistuje, že dobré alebo zlé riešenie. Takže oni si vybrali to, ktoré v tej chvíli považovali za najsprávnejšie. Treba si uvedomiť, že niekto kto pácha vraždu robí všetko preto, aby zamietol za sebou stopy," vyjadril sa bezpečnostný expert Radovan Bránik. 

"Policajný zbor nebude až do doby, kedy to situácia umožní, informovať verejnosť o čiastočných výsledkoch vyšetrovania, pokiaľ nebudú doručené konečné znalecké posudky vrátane znaleckého posudku z pitvy,"  informovala Veronika Slamková, policajná hovorkyňa. 

Medzi ľuďmi sa šíri panika

U ľudí sa však začala šíriť panika a na internete rôzne dezinformačné a nepotvrdené informácie o ďalších dvoch mŕtvych ženách, ktoré mali v hlavnom meste umrieť násilnou smrťou. Voči týmto dezinformáciám sa však polícia ostro ohradila, šíriteľom tzv. hoaxov pohrozila väzením. Je pochopiteľné , že polícia v tak závažnom prípade, nemôže viesť verejné vyšetrovanie. No od Violinej smrti prešli dva týždne, je po znaleckej pitve a polícia ohľadom jej výsledkov a presnej príčiny smrti mladej ženy aj naďalej mlčí. "Vzhľadom na štádium trestného konania v súčasnosti nie je možné konkretizovať jednotlivé úkony vo vyšetrovaní, ani poskytnúť bližšie informácie," dodala Slamková. 

Kriminalisti medzitým preverujú každú stopu z Violinho života. Ako informoval portál pluska.sk - okrem iného aj kresťanské spoločenstvo, ktorého členkou mala byť od roku 2015. Pastor tejto odnože cirkvi poskytol verejnosti vyhlásenie na sociálnej sieti. 

"Violka bola domácou nášho kresťanského spoločenstva Apoštolskej cirkvi - Otcov dom v Bratislave. Nesmierne nám chýba a s jej stratou aj spôsobom, akým zahynula sa tieto dni ako jej priatelia vysporadúvame veľmi ťažko. Vzhľadom na žiadosť policajných vyšetrovateľov, s ktorými ako kresťanské spoločenstvo spolupracujeme ako aj prebiehajúce vyšetrovanie, sme boli požiadaní neposkytovať ohľadom Violky žiadne ďalšie informácie," Za vedenie zboru Apoštolskej cirkvi Otcov dom , Pastor zboru Vlado Žák. 

Nateraz nie je známe ani to, prečo polícia prípad Violinej smrti vyšetruje ako zločin zabitia a nie vraždy. V prípade dôkazov tak však vyšetrovateľ môže prípad prekvalifikovať aj dodatočne. "Myslím, že rozhodujúce a dôležité je, aby čím skôr páchatelia boli zadržaní a hlavne usvedčení z toho trestného činu. A potom kvalifikovať aký to bol trestný čin, ako sa ho dopustili," dodal bezpečnostný expert Radovan Bránik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy