Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kuriózna krádež vo Vrábloch. Farmárom ukradli pôdu na vyše dvadsiatich ároch
Zdielať na

Kuriózna krádež vo Vrábloch. Farmárom ukradli pôdu na vyše dvadsiatich ároch

VRÁBLE / Po zbere úrody chceli poorať pole keď zistili, že im z neho zmizla zem. Táto kuriózna krádež sa stala vo Vrábľoch. Orná zem chýba na vyše dvadsiatich ároch. Odnášať ju odtiaľ museli nákladnými autami. Majiteľom na poli zostala iba veľká jama.

Pole, ktoré je v tesnej blízkosti priemyselného parku, prišiel traktorista poorať a zistil, že v jednom úseku chýba orná zem. Majiteľ po príchode na miesto neveril vlastným očiam.

"Pred tromi týždňami sme dali dole kukuricu, prídete orať a chýba vám pôda, ja to vôbec nechápem," poznamenal majiteľ pozemku Marián Szalay. 

Po sebe nechali zhruba pol metrovú jamu."Zhruba keď to zoberiete na 150 metroch na šírke 15 metrov, to máte asi 1000 metrov kubických zeminy," priblížil Szalay. 

Podľa stop zem niekto musel vynášať cez areál firiem. Na druhej strane, kadiaľ tiež vedie prístupová cesta, sa totiž nič podozrivé nenašlo. 

Ľudia z firmy, ktorá je v blízkosti, nám povedali, že videli ťažkú techniku, ktorá nakladala zeminu. Zaujímavé je aj to, že v tesnej blízkosti stavali novú firmu.

Práve tam je vidieť čerstvo navezenú pôdu. Či ide len o náhodu alebo to bude mať súvis, musí teraz rozlúsknuť polícia. 

"Polícia vo Vrábloch prijala trestné oznámenie a vo veci prebiehajú procesné úkony a preverovanie získaných informácií," potvrdila hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

Zmiznutím zeminy má majiteľ pole znehodnotené a na jar ho tam podľa vlastných slov čaká katastrofa.

"To bude jedno veľké jazero, lebo tu je vysoká spodná voda, tu sa nebude dať nič pestovať," poznamenal majiteľ Szalay. Škodu predbežne vyčíslili asi na 20 tisíc eur. 

Zlodejom sa podaril neuveriteľný lup. Ukradli klenoty v hodnote miliardy eur: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy