Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Polícia prehľadávala breh Dunaja a lokalitu, kde našli telo brutálne dobitej Violy
Zdielať na

Polícia prehľadávala breh Dunaja a lokalitu, kde našli telo brutálne dobitej Violy

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Skupina policajtov prehľadávala v piatok popoludní lokalitu neďaleko bratislavského prístavu, kde bola nájdená brutálne dobitá 34-ročná Viola. Policajti tam hľadali ďalšie stopy, ktoré by im mohli pomôcť pri vyšetrovaní prípadu. Mladá žena svojim zraneniam podľahla.

Podľa informácií cas.sk  tím policajtov v lokalite bratislavského prístavu našiel aj podozrivý predmet, ktorý by mohol mať súvislosť so spáchaním násilného trestného činu. Policajti prehľadali aj breh Dunaja. Podľa informácií aktuality.sk urobili rojnicu a v takejto formácii sa presúvali k miestu nálezu tela. 

​"Tak ako sme vo štvrtok na tlačovej besede informovali, policajti na prípade v súčasnosti intenzívne pracujú a vrámci prebiehajúceho vyšetrovania vykonávajú všetky potrebné procesné aj neprocesné úkony. Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k ich zmareniu, bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," vyjadrila sa k aktuálnej situácii hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. Nepotvrdili teda či aj po jedenástich dňoch intenzívneho vyšetrovania skutočne na mieste našli ďalší dôkaz. Pokračujú tak v taktike mlčania a to z dôvodu, aby neposúvali informácie samotnému páchateľovi. Stále zostáva záhadou ako Viola zomrela, či ako sa dostala do stráženého areálu prístavu. Polícia pripustila, že pracuje s viacerými verziami. 

Pondelok 11. novembra, krátko po 9. hodine ráno, na operačnom stredisku záchranárov prijímajú hlásenie, že v bratislavskom prístave medzi mostom Apollo a prístavným mostom našli dobitú ženu.  34-ročnú Violu zo Sniny, ktorá väčšinu svojho mladého života precestovala a v hlavnom meste bývala asi 4 roky, našli zamestnanci. Podľa informácií z prostredia blízkeho vyšetrovaniu, bola stále pri vedomí, no bola podchladená, zvíjala sa od bolesti a snažila sa komunikovať. 

 

Jej zranenia boli podľa dobre informovaného zdroja veľmi vážne. Bola doslova ubitá na smrť. Dosiaľ neznámy páchateľ alebo páchatelia ju mali tĺcť po členkoch, mala rozsiahle devastačné poranenia análneho otvoru od neznámeho predmetu, dokonca jej zlomili stavec. Záchranári bojovali o jej život. "Záchranárom, ktorých sme vyslali na miesto, sa ju podarilo oživiť a uviedli ju do umelého spánku. Žiaľ, počas prevozu do nemocnice zomrela,"  informovala hovorkyňa operačného strediska záchranárov Alena Krčová. 

 Polícia v utorok po ôsmich dňoch priznala, že žena, ktorú 11. novembra našli, mala na tele početné zranenia. "Vyšetrovateľ začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. Na základe výberovej príslušnosti si dnes prípad následne prebral odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave," informovala policajná hovorkyňa Veronika Slamková.  

"Policajti a ďalší odborníci skúmali, aké typy zranení žena utrpela, čo jej ich mohlo spôsobiť, ako sa na mieste nálezu vyskytla, a ďalšie podobné informácie a úkony. Získané poznatky jednoznačne nepreukázali prítomnosť hrozby, teda aktivitu recidivistu, alebo sériového páchateľa. Z tohto dôvodu nebolo nevyhnutné okamžite informovať či varovať verejnosť. O tomto prípade sme neinformovali z hľadiska taktiky, ktorú nebudeme detailne rozvádzať," informovala ďalej policajná hovorkyňa Veronika Slamková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy