Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia verejne k smrti Violy: Paralela medzi vraždou Violy a smrťou ďalšej ženy nie je
Zdielať na

Polícia verejne k smrti Violy: Paralela medzi vraždou Violy a smrťou ďalšej ženy nie je

BRATISLAVA / Polícia sa v popoludňajších hodinách prostredníctvom tlačovej besedy vyjadrila k prípadu zavraždenej Violy. Zároveň však poskytla aj informácie súvisiace s ďalšou zabitou ženou.

Polícia prostredníctvom tlačovej besedy reagovala na medializované informácie a bezpečnostnú situáciu v Bratislave. V skorých ranných hodinách v časti Bratislava II. našli telo ženy. Záchranári sa ju pokúšali oživiť, avšak neúspešne. Na miesto sa následne dostavila aj štátna polícia, ktorá za prítomnosti okresnej kriminálnej polície vykonala previerky. "Môžem potvrdiť, že nie je žiadna súvislosť medzi týmto prípadom a druhým prípadom, ktorý sa stal 11.11.2019," uviedol riaditeľ Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave, plukovník Adrián Pavlík.

​Polícia zároveň vyzvala aj všetkých analytikov a mediálnych partnerov. ktorí sa vyjadrujú k prípadu, o ktorom nemajú všetky informácie, aby vytvorili priestor policajným orgánom na prácu. Čo sa týka postupu polície, riaditeľ policajného zboru povedal: "Ja konštatujem, že žiadna paralela medzi prípadmi nenastala a rovnako doposiaľ nedisponujeme ani informáciami, že by bola porušená bezpečnosť, o ktorej máme povinnosť informovať." To, že polícia neinformuje o postupe vysvetlil ako taktiku, keďže informácie sleduje aj druhá strana, čiže páchateľ. Jedným z ochranných prvkov, na ktorých polícia pracuje je aj kamerový systém, ktorý momentálne v mestách rozširuje. 

Aj podľa slov zástupcu odboru kriminálnej polície plukovník Milan Maškara, polícia od oznámenia na prípade zavraždenej Violy intenzívne pracuje. "Boli vykonané výsluchy, prehliadky a zaisťovacie úkony. Do vyšetrovania boli rovnako pribratí viacerí znalci a na prípade pracujú najskúsenejší kriminalisti," potvrdil zástupca odboru kriminálnej polície. 

Zástupcovia polície sa vyjadrili aj k otázkam novinárov. Jednou z nich bolo aj podozrenie z nesprávnej kvalifikácie trestného činu na zabitie. "Vždy, keď je predmetom takýto prípad, tak je na mieste služba kriminálnej polície. A treba brať na vedomie, aké vtedy mali informácie. Prípad určite nebol podcenený a kriminalistov doplnili ďalší členovia," povedal Adrián Pavlík, ktorý sa zároveň nechcel vyjadriť k tomu, že či majú už podozrivého alebo s akými možnými variantmi pracujú. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy