Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
V prípade bitky v Bratislave, pri ktorej zomrel mladý Srb, padli prvé obvinenia
Zdielať na

V prípade bitky v Bratislave, pri ktorej zomrel mladý Srb, padli prvé obvinenia

Zdroj: Polícia SR

BRATISLAVA / Prípad brutálneho útoku v centre Bratislavy, po ktorom zomrel ďalší cudzinec, sa dostal aj za hranice. Vďaka informáciám a videu, ktoré zachytáva cudzincov hovoriacich srbským jazykom, sa mužov na záberoch podarilo stotožniť. V spolupráci s Národnou ústredňou Interpol a políciu Maďarskej republiky sa podarilo dvoch zadržať. Vyšetrovateľ ich už aj obvinil.

V spolupráci s Národnou ústredňou Interpol a políciu Maďarskej republiky boli zadržaní dvaja muži podozriví z útoku na mladíka, ktorý bol občanom Srbska. "Na základe vykonaných procesných úkonov boli obvinení zo zločinu zabitia spáchaného formou spolupáchateľstva. Muži boli obvinení zatiaľ v neprítomnosti. V súčasnosti sa vykonávajú úkony na vydanie obvinených z Maďarska na Slovensko. Na obvinené osoby bol vydaný európsky zatýkací rozkaz Okresným súdom BA I," informovala polícia. 

V prípade preukázania viny pred súdom hrozí mužom trest odňatia slobody na 7 až 10 rokov. Tretí z podozrivých mužov, občan Macedónska, bol zadržaný na území Slovenska.

Mužov sa podarilo stotožniť aj na základe zdieľania videa, ktoré polícia pred pár dňami zverejnila. 

"Na objasnení tohto prípadu policajti naďalej intenzívne pracujú a vykonávajú potrebné procesné úkony," informovala Polícia SR. 

Zábery maďarskej polície zo zadržania: 

;feature=emb_share&fbclid=IwAR3V05aXEBDVjvPs9tn4QjctXK2myVtlK93vpAWU_Oje3E3XvHpCJaQCqGI

K útoku v centre Bratislavy na Námestí SNP došlo v nedeľu krátko po polnoci pri hlavnom vchode budovy Hlavnej pošty. Po brutálnej bitke prišiel o život ďalší cudzinec. Podľa informácií TV JOJ malo ísť o 22-ročného muža, menom Nikola, ktorý bol zrejme balkánskeho pôvodu. Svojim zraneniam na mieste podľahol, a to ja napriek snahe záchranárov. 

Policajti v rámci vyšetrovania zaistili kamerový záznam, ktorý zobrazuje priebeh udalosti. "V tejto súvislosti sa policajti obracajú na verejnosť so žiadosťou o pomoc pri stotožnení mužov na záberoch. Muži, po ktorých totožnosti policajti pátrajú, by svojimi informáciami mohli prispieť k objasneniu tohto prípadu, malo by ísť o cudzincov hovoriacich srbským jazykom vo veku od 20 do 35 rokov," informovala polícia v pondelok. .

Súvisiace články

Najčítanejšie správy