Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Smrť 17-mesačného bábätka zapríčinil zrejme unikajúci oxid uhoľnatý. V nemocnici skončila aj jeho tehotná mama
Zdielať na

Smrť 17-mesačného bábätka zapríčinil zrejme unikajúci oxid uhoľnatý. V nemocnici skončila aj jeho tehotná mama

SOBRANCE / Tichý zabijak menom oxid uhoľnatý útočil na východe Slovenska v obci Pinkovce v okrese Sobrance. Vyžiadal si život iba 17-mesačného chlapčeka. V nemocnici skončila aj jeho tehotná matka. Prípad už vyšetrujú policajti.

Všetky záchranné zložky zasahovali v obci Pinkovce. Ich pomoc potrebovala matka a jej malý syn. Dvadsaťpäťročná žena bola spolu so svojím synčekom údajne na návšteve u svojho priateľa. Podľa zistení TV JOJ sa išla okúpať, pričom dieťa mala pri sebe. "Matke bolo tiež zle, lebo bola čiastočne v bezvedomí a ako sa prebrala, tak zavolala svojho priateľa a ten zavolal asi sanitku," uviedol starosta obce Pinkovce Ján Kočiš.

Po príchode záchranných zložiek bola matka a jej synček údajne pri vedomí. Záchranári ich okamžite previezli do nemocnice. Chlapček tam ale žiaľ boj o život prehral. "Malý pacient bol privezený do michalovskej nemocnice v kritickom stave. Žiaľ, napriek enormnej snahe lekárov sa ho nepodarilo zachrániť," uviedla hovorkyňa siete nemocníc Svet zdravia Jana Fedáková.

Mladá žena je podľa zistení TV JOJ v 12. týždni tehotenstva. Jej zdravotný stav je momentálne stabilizovaný a čoskoro by ju mali z nemocnice prepustiť domov. "Došlo k nejakému úniku plynu alebo zabráneniu vzduchu do miestnosti, a to dieťa sa pravdepodobne otrávilo," uviedol Kočiš. Hasiči v dome potvrdili prítomnosť oxidu uhoľnatého. Tento jedovatý plyn je nebezpečný práve tým, že je bez sfarbenia a bez zápachu. "Po príchode na miesto udalosti bola už miestnosť odvetraná a bola nameraná len mierne zvýšená koncentrácia plynov," povedal veliteľ zásahu hasičov v Michalovciach Peter Greško.

V kúpeľni sa vraj nachádzal starší prietokový ohrievač, ktorý mohol spôsobiť problém. Presná príčina úniku plynu je ale v štádiu šetrenia. "Fúkal vtedy silný vietor a neviem, či vietor nenarobil problém, že sa ten kotol alebo prietokový ohrievač nejakým spôsobom upchal," povedal Kočiš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy