Jasno
13°
Bratislava
Viktória
10.5.2024
Objavilo sa nové video z Obchodnej: Policajti sa najskôr snažili muža spacifikovať
Zdielať na

Objavilo sa nové video z Obchodnej: Policajti sa najskôr snažili muža spacifikovať

BRATISLAVA / V piatok popoludní došlo na Obchodnej ulici v Bratislave k streľbe. Podľa svedkov zaznelo šesť výstrelov. Zábery, ktoré má TV JOJ k dispozícii zachytila bezpečnostná kamera a zobrazujú zásah polície voči agresívnemu mužovi.

Na záberoch je vidieť, že sa agresor na policajtov, ktorí sa ho snažili spacifikovať zahnal. Podľa informácií TV JOJ dokonca jedného nožom poranil. Policajtom sa vyhrážal a nedarilo sa im spacifikovať ho, preto použili služobnú zbraň. 

Podľa svedkov policajti prenasledovali muža, ktorý mal byť ozbrojený nožom, od námestia SNP a strieľať mali iba policajti. "Dnes popoludní polícia dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy," uviedla polícia na facebooku. 

Konflikt začal pred budovou ministerstva financií, odkiaľ policajti po mužovi ozbrojenému nožom spustili pátranie. Páchateľ mal predtým hodiť dlažobnú kocku do dverí ministerstva. Podľa polície mal nožnom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy. Následne ozbrojený odišiel smerom na Obchodnú ulicu. Podľa svedkov dvaja policajti doprevádzali muža s nožom v ruke. Jeden kráčal pred mužom a druhý za ním. Policajti ho mali vyzývať STOJ LEBO STRELÍM, na čo im muž odpovedal VŠETKÝCH VÁS POZABÍJAM. Takto prešli Obchodnú ulicu odspodu až hore, keď muž na jedného z policajtov zaútočil nožom a tí po ňom vystrelili-celkom šesťkrát.

Ministerstvo financií k incidentu poskytlo stanovisko. ""Minister financií Ladislav Kamenický podrobne sleduje situáciu ohľadne tragického incidentu, ktorý sa stal v piatok na ministerstve financií. Útočník, ktorý sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, pobodal zamestnanca finančnej správy, ktorý strážil budovu. Zraneného zamestnanca, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici a zatiaľ mimo priameho ohrozenia života, bol minister pozrieť v nemocnici. Ladislav Kamenický vyjadruje ľútosť nad vzniknutou situáciou a zranenému zamestnancovi želá rýchle uzdravenie. Rovnako želá rýchle uzdravenie aj dievčaťu, ktoré bolo podľa medializovaných informácií zranené pri následnom zadržaní agresora na Obchodnej ulici v Bratislave". 

Obchodná ulica je jedna z najrušnejších a najnebezpečnejších ulíc Bratislavy. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy