Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Streľbu na Obchodnej ulici v Bratislave nakrútili náhodní okolidúci
Zdielať na

VIDEO: Streľbu na Obchodnej ulici v Bratislave nakrútili náhodní okolidúci

BRATISLAVA / Na Obchodnej ulici sa v piatok popoludní strieľalo. Podľa svedkov zaznelo šesť výstrelov. Prvotné neoficiálne informácie hovorili o dvoch zranených. O ďalšej zranenej osobe informovala až okolo piatej hodiny. Krátko po incidente odchádzali z miesta incidentu dve sanitky v sprievode dvoch policajných áut. 

Stalo sa to iba niekoľko metrov od miesta, kde takto pred rokom, 31. mája, Juraj Hossu smrteľne zranil Filipínca Henryho Accordu.

noviny.sk

Momentálne je Obchodná ulica v mieste streľby uzavretá. Podľa svedkov policajti prenasledovali muža, ktorý mal byť ozbrojený nožom, od námestia SNP a strieľať mali iba policajti. "Dnes popoludní polícia dostala informáciu o mužovi, ktorý mal nožom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby Finančnej správy a takto ozbrojený sa začal pohybovať po centre Bratislavy," uviedla polícia na facebooku. 

Konflikt začal pred budovou ministerstva financií, odkiaľ policajti po mužovi ozbrojenému nožom spustili pátranie. Páchateľ mal predtým hodiť dlažobnú kocku do dverí ministerstva. Podľa polície mal nožnom napadnúť zamestnanca bezpečnostnej služby finančnej správy. Následne ozbrojený odišiel smerom na Obchodnú ulicu. Podľa svedkov dvaja policajti doprevádzali muža s nožom v ruke. Jeden kráčal pred mužom a druhý za ním. Policajti ho mali vyzývať STOJ LEBO STRELÍM, na čo im muž odpovedal VŠETKÝCH VÁS POZABÍJAM. Takto prešli Obchodnú ulicu odspodu až hore, keď muž na jedného z policajtov zaútočil nožom a tí po ňom vystrelili-celkom šesťkrát.

Útočník sa po streľbe ešte bodol nožom do oblasti brucha. Policajti voči mužovi zakročili v čase keď je Obchodná ulica plná ľudí. Na mieste potom nastal zmätok. Postrelená bola aj náhodná okoloidúca tínedžerka. 

"Vyhrážal sa okoloidúcim ľudom, vrátane tých, ktorí ho prenasledovali a natáčali si ho na mobil. Najbližšia policajná hliadka išla k nemu. Vyhrážky pokračovali naďalej, muž sa oháňal nožom, bol nebezpečný pre svoje okolie a samotných policajtov, a preto hliadka použila služobnú zbraň. Postrelený muž sa sám bodol do brucha. Hliadka postupovala tak, aby bola zabezpečená ochrana života a zdravia osoby, voči ktorej zasiahla. Pri zákroku bola zranená nezúčastnená osoba. Jej zranenie je ľahké a vyšetruje sa, čo ho vôbec spôsobilo. Preto bude postup policajtov prešetrovať Úrad inšpekčnej služby MV SR.Dôvod konania muža a aj to, či mal pri sebe iné zbrane je predmetom vyšetrovania. Tento prípad nebol terorizmom," vyjadrila sa na sociálnej sieti polícia. 

Amatérske video, ktoré nám poslal čitateľ, nie je vhodné pre maloletých a mladistvých:

Ako informovala polícia, zranená bola ešte jedna ďalšia osoba. Jej zranenie je ľahké a polícia vyšetruje, čo ho vôbec spôsobilo. Čitateľka nám do redakcie spravodajstva poslala video, na ktorom je zaznamenané ošetrovanie tejto osoby. Pozrite si video: 

​"Minister financií Ladislav Kamenický podrobne sleduje situáciu ohľadne tragického incidentu, ktorý sa stal v piatok na ministerstve financií. Útočník, ktorý sa chcel násilím dostať do budovy ministerstva, pobodal zamestnanca finančnej správy, ktorý strážil budovu. Zraneného zamestnanca, ktorý je hospitalizovaný v nemocnici a zatiaľ mimo priameho ohrozenia života, bol minister pozrieť v nemocnici. Ladislav Kamenický vyjadruje ľútosť nad vzniknutou situáciou a zranenému zamestnancovi želá rýchle uzdravenie. Rovnako želá rýchle uzdravenie aj dievčaťu, ktoré bolo podľa medializovaných informácií zranené pri následnom zadržaní agresora na Obchodnej ulici v Bratislave," píše sa v stanovisku ministerstva financií. 

Obchodná ulica je jedna z najrušnejších a najnebezpečnejších ulíc Bratislavy. Svedčí o tom aj prípad Henryho, ktorý presne pred rokom 31.5. 2018 svoj boj o život prehral:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy