Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Kolárove mali nájsť jednu zbraň a časť z druhej. Podľa informácií TV JOJ Lynx Commando prehľadávalo aj dom Kolárovčana (41)
Zdielať na

V Kolárove mali nájsť jednu zbraň a časť z druhej. Podľa informácií TV JOJ Lynx Commando prehľadávalo aj dom Kolárovčana (41)

KOLÁROVO / Policajti a potápači mali v Kolárove nájsť jednu zbraň a časť z druhej zbrane. Dno Váhu policajti a záchranári prehľadávajú už tretí deň. Práve v Malom Dunaji mali údajne nájsť zbraň, ktorá by mala súvisieť s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Polícia sa k dnešnému zásahu oficiálne nevyjadrila.

Krátko po druhej začal potápač s detektorom kovov prehľadávať dno rieky, medzi pravým pilierom a brehom. Miesto prehľadávajú už tretí deň, po záchranároch z Gabčíkova v stredu na miesto, ktoré označil obvinený Miroslav Marček, dorazili príslušníci Lynx Commanda. Tí sa pátraniu venovali na rieke na konci mesta. Podľa portálu tvnoviny.sk vytiahli príslušníci Lynx Commanda hlaveň zbrane v utorok spod mosta rieky Váh, ktorou mal Marček zastreliť podnikateľa Petra Molnára. V Malom Dunaji podľa portálu mali nájsť zbraň. Tá by mala súvisieť s vraždou novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Zbraň aj hlaveň by mali v týchto chvíľach podrobovať expertíze. 

Príslušníci Lynx Commanda popoludní niekoľko hodín prehľadávali dom a garáž 41-ročného Kolárovčana. Ten bol podľa informácií zdroja TV JOJ nielen spolužiakom, ale aj kamarátom obvineného Tomáša Szabóa. Susedia ho označili za tichého čudáka, známeho svojou zručnosťou v dielni, v ktorej by zrejme zvládol aj úpravu strelnej zbrane. Informačné embargo sa vzťahuje aj na tento zákrok. 

Polícia ani Úrad špeciálnej prokuratúry SR tieto informácie zatiaľ oficiálne nepotvrdili. Momentálne sa Lynx Commando pripravuje na hľadanie ďalších kusov zbrane na dne rieky. Ministerka vnútra Denisa Saková nemá zatiaľ informácie k nájdenej zbrani vo Váhu pri Kolárove ani o zbrani z Malého Dunaja. "Určite by ma to zaujímalo a keď to bude oficiálne, tak budem to vedieť aj ja. Všetku komunikáciu o tomto prípade má na starosti špeciálna prokuratúra. Takže ak budú nejaké informácie, ktoré sa poskytnú verejnosti, tak to bude z tej strany," povedala Saková pred stredajším rokovaním vlády.

Pozrite si zábery z miesta, kde mali nájsť zbrane: 


"Vo veci sa aktívne vykonávajú úkony trestného konania, a preto na otázky týkajúce sa priebehu dokazovania sa vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nemožno vôbec vyjadriť,"  vyjadrila sa v utorok, kedy dno Váhu podľa informácií TV JOJ opäť prehľadávali, hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Miesta, kde sa mali zbrane nachádzať označil policajtom pred niekoľkými dňami obvinený Miroslav Marček. Obvineného zobrali pod most v Kolárove, kde policajti miesto fotografovali. Následne na to, ho posadili do auta a odišli smerom na Veľký Ostrov pri Malom Dunaji. Policajný zásah v Kolárove pravdepodobne súvisel s jednou z vrážd, v ktorých má figurovať Marček. Ide o vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ako aj o vraždu kolárovského podnikateľa Petra Molnára. 

Podľa zdroja TV JOJ nastal po štvrtkovej výpovedi Miroslava Marčeka zvrat. Zdroj TV JOJ tvrdí, že Marček sa priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a Tomáš Szabó mal byť šoférom. Túto informáciu doteraz televízii JOJ nikto oficiálne nepotvrdil.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy