Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajná razia v osade Hlboké: Zásah má súvisieť s obchodovaním s mladými dievčatami
Zdielať na

Policajná razia v osade Hlboké: Zásah má súvisieť s obchodovaním s mladými dievčatami

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Policajti Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii UHCP od skorého rána zasahujú v osade Hlboké v Liptovskom Mikuláši. Podľa informácií TV JOJ policajná akcia súvisí s prípadom obchodovania s ľuďmi. ​Polícia v súvislosti s podozrením z obchodovania s ľuďmi zadržali dve osoby.

V osade Hlboké pred bytovkami prebiehala policajná akcia. Raziu vykonávali v byte na prízemí, trvala viac ako tri hodiny. Miesto pred bytovkou zaisťovali z ulice viacerí kukláči, v pohotovosti boli aj psovodi so psami.  Maskovaní policajti išli na istotu. Dvoch podozrivých mužov vytiahli z postelí len v spodnom prádle. Spolu s nimi bolo v byte aj niekoľko dievčat. 

Podľa informácií polície ide o obchodovanie s mladými dievčatami. V prípade zatiaľ figuruje päť poškodených dievčat vo veku 13 až 17 rokov. "Ide o novodobý fenomén otrokárstva, kedy ženy nútia k prostitúcii pod hrozbou násilia, fyzickým aj psychickým nátlakom a sú im odopierané základné ľudské práva. Akonáhle to prebiehajúce procesné úkony dovolia, poskytneme viac informácií," uviedla polícia na ich facebookovej stránke. 

Správu budeme aktualizovať, na mieste je reportérka Veronika Daubnerová. 

V utorok sa konala razia aj v bratislavskom Pentagone. Čo sa počas policajnej akcie udialo sa dozviete v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy