Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Záchrana psíka plávajúceho na otvorenom mori
Zdielať na

Záchrana psíka plávajúceho na otvorenom mori

BANGKOK / Pracovníci ropnej vrtnej veže vzdialenej od pobrežia viac ako 220 kilometrov neverili vlastným očiam, keď vo vlnách mora zbadali plávať hnedého psa. Najprv si mysleli, že sa im to len zdá, potom však zasiahli a vytiahli psíka z vody. Zviera bolo už na pokraji svojich síl.

Hnedý pes odhodlane plával pri vrtnej veži, zjavne mu bola zima, triasol sa a nič nenaznačovalo, ako sa dostal tak ďaleko od pevniny. Pracovník ropnej veže Vitisak Payalaw pre portál CNN povedal, že zviera si všimli jeho kolegovia. Pes plával smerom k námornej plošine. Najprv k nemu zosunuli latu, unavené zviera však vo vlnách nebolo schopné na ňu vyliezť. ""Pomyslel som si, že ak niečo rýchlo nevymyslíme, tak mu nepomôžeme, povedal Payalaw. "Ak sa nevie zachytiť, bude veľmi ťažké mu pomôcť."  

Payalaw opisoval, ako sa pes potichu udržiaval na hladine a celý čas sa pozeral na pracovníkov vrtu: "Mal také smutné oči. Stále sa na anás pozeral, ako keby vravel: prosím, pomôžte mi," povedal. "Ktokoľvek by ho v tej chvíli videl, by mu jednoducho pomohol."

Pracovníci vrtnej veže nakoniec zhodili do vody lano so slučkou, ktorú utiahli okolo psa a vytiahli ho hore. Na palube potom psa umyli a dali mu pitnú vodu a iontový nápoj a pomenovali ho Bunrod, čo znamená "Preživší".

"Vyzeral extrémne vysilený. Takmer sa už nehýbal," povedal Payalaw. "Triasol sa a nedokázal sa postaviť, celý čas len sedel." Bunrod je aspin, plemeno z Filipín. Odviezli ho na pevninu, kde sa oňho - vrátane kontroly u veterinára - postaral útulok Watchdog Thailand. Tam naberie silu a pokiaľ sa neprihlási jeho prípadný majiteľ, Payalaw je odhodlaný si ho adoptovať.

Aj na Slovensku máme prípady psov v núdzi s dobrým koncom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy