Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
VIDEO: Policajná akcia v Kolárove. Na dne Váhu hľadali vražednú zbraň
Zdielať na

VIDEO: Policajná akcia v Kolárove. Na dne Váhu hľadali vražednú zbraň

KOLÁROVO / Pod mostom v Kolárove aj v utorok prehľadávali dno rieky Váh. Na pohľad jednoduchým spôsobom ho doslova prehrabávali. Už po druhýkrát hľadali vražednú zbraň obvineného Miroslava Marčeka, ktorý sa mal priznať nielen k vražde Jána Kuciaka a jeho snúbenice, ale aj k vražde svojho zamestnávateľa Petra Molnára.

Policajná akcia začala v utorok ráno, policajti celé okolie zabezpečili policajnou páskou a prišli aj so psovodmi. Na mieste sú aj záchranári, ktorí podľa informácií TV JOJ na člnoch prehľadávajú dno rieky Váh pod mostom v Kolárove. Polícia sa k akcii zatiaľ oficiálne nevyjadrila. Podľa našich informácii teda nie je jasné, či zásah súvisí s vraždou novinár Kuciaka alebo podnikateľa Molnára. 

"Vo veci sa aktívne vykonávajú úkony trestného konania, a preto na otázky týkajúce sa priebehu dokazovania sa vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nemožno vôbec vyjadriť,"  vyjadrila sa hovorkyňa Špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Kým minulý týždeň v piatok zbraň obvineného Miroslava Marčeka na dne rieky hľadal potápač, teraz dno doslova prehrabávali zrejme magnetom uviazaným na lano. Ak ale Marček zahodil zbraň ihneď po vykonaní vrážd, teda najneskôr vo februári 2018, zbraň už môže byť niekde úplne inde. Okrem prúdu rieky ho totiž mohli nechtiac premiestniť aj vodohospodári. 

"Koncom mája 2018 sme vykonávali bagrovacie práce na odstraňovaní nánosov pri pravom brehu vodnej cesty, na 23 kilometri," povedal Jozef Dúcz, riaditeľ OZ Slovenského vodohospodárskeho podniku. Šesťsto ton vybagrovaného materiálu vzápätí odvážali o 6 riečnych kilometrov ďalej. "Bol vykladaný plávajúcim strojom na pravý breh vodnej cesty na 17 riečnom kilometri," pokračoval Dúcz.  

Úrad špeciálnej prokuratúry neposkytol bližšie informácie k výsledku dnešného úsilia pod kolárovským mostom.

Minulý týždeň polícia zasahovala v Kolárove aj za prítomnosti obvineného v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Miroslava Marčeka. Obvineného po výsluchu najskôr zobrali do Sládkovičova a Veľkej Mače. Podľa zdroja TV JOJ nastal po štvrtkovej výpovedi Miroslava Marčeka zvrat. Zdroj TV JOJ tvrdí, že Marček sa priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a Tomáš Szabó mal byť šoférom. Túto informáciu doteraz televízii JOJ nikto oficiálne nepotvrdil. 

Následne NAKA zasahovala v Kolárove. Obvineného Miroslava Marčeka zobrali pod most, kde policajti miesto fotografovali. Následne na to, ho posadili do auta a odišli smerom na Veľký Ostrov pri Malom Dunaji. Policajný zásah v Kolárove pravdepodobne súvisí s jednou z vrážd, v ktorých má figurovať Marček. Ide o vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ako aj o vraždu kolárovského podnikateľa Petra Molnára. 

​Vražda Petra Molnára

Za vraždou podnikateľa z Kolárova spred dvoch rokov mohli byť aj dlhy. Nebohý Peter Molnár totiž požičiaval peniaze, medzi dlžníkmi bol aj obžalovaný Zoltán Andruskó, ktorý od začiatku spolupracuje s vyšetrovateľmi vraždy novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Rodinu zavraždeného podnikateľa z Kolárova, ktorého pred 2 rokmi doposiaľ neobvinený páchateľ pripravil o život v jeho vlastnom dome, informácia o tom, že by za vraždou mohli stáť obvinení z prípadu vraždy novinára Jána Kuciaka, neprekvapila. V roku 2017 sa stala vražda v Kolárove, následne deň na to boli chlapci u neho (rozumej Zoltán Andruskó) a nepriamo sa mu mali priznať k spáchaniu tejto vraždy," uvádza sa vo výpovedi Andruskóa.  

Aj keď vo výpovedi Zoltán Andruskó uvádza rok 2017 a Petra Molnára dvomi ranami zavraždili v decembri 2016, všetci štyria muži sa dôverne poznali. Bývalý policajt Tomáš Szabó a bývalý vojak Miroslav Marček, po návrate zo zahraničia našli prácu u zavraždeného Petra.

Pozrite si reportáž o prvom zásahu polície, kedy prehľadávali potápači dno Váhu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy