Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Zdroj TV JOJ: Miroslav Marček sa na výsluchu priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú
Zdielať na

Zdroj TV JOJ: Miroslav Marček sa na výsluchu priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú

SLÁDKOVIČOVO / Obvineného v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Miroslava Marčeka, vo štvrtok po výsluchu zobrali do Sládkovičova a Veľkej Mače. Tam s ním vyšetrovatelia robia ďalšie úkony. Právna zástupkyňa Tomáša Szabóa pre televíziu JOJ potvrdila, že Marček na dopoludňajšom výsluchu vypovedal podrobne ku skutku vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Správu budeme aktualizovať.

Miroslava Marčeka priviezli kukláči na benzínovú pumpu v Sládkovičove o tretej hodine popoludní. Odtiaľ smerovala kolóna do Veľkej Mače.  V jednom z áut sedel aj Miroslav Marček. Polícia zastavila premávku. Vjazdy do obce, kde býval Ján Kuciak so svojou snúbenicou Martinou Kušnírovou, polícia uzavrela. Odkláňali všetky autá. 

Podľa zdroja TV JOJ nastal po dnešnej výpovedi Miroslava Marčeka zvrat. Zdroj TV JOJ tvrdí, že Marček sa dnes priznal k streľbe na Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú a Tomáš Szabó mal byť šoférom. Túto informáciu doteraz televízii JOJ nikto oficiálne nepotvrdil. Polícia doteraz pracovala s verziou, že Miroslav Marček je šoférom a Tomáš Szabó strelcom.

"Na otázky týkajúce sa priebehu dokazovania sa vzhľadom na neverejnosť prípravného konania nemožno vôbec vyjadriť. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa nebudeme v tomto štádiu vyjadrovať a k priebehu vyšetrovania, ani k jednotlivým úkonom, aby sme nezmarili alebo nesťažili vyšetrovanie," uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Právni zástupcovia obvinených sa k dnešným policajným úkonom odmietli vyjadriť. Marčekov obhajca Martin Endrödy pre televíziu JOJ uviedol: "Nebudem sa k tomu vyjadrovať."

"Vzhľadom na doterajšie úniky zo spisu, pre ktoré som podal trestné oznámenie sa určite nevyjadrím k obsahu dnešného úkonu," uviedol Kočnerov právny zástupca Marek Para. 

​Zásah NAKA v Kolárove

Zásah NAKA v Kolárove, pri Vážskom moste, sa už skončila. Na mieste bolo veľké množstvo policajných áut. Uzavretý bol aj výjazd na most. Na mieste nikto nechcel nič komentovať. 

Obvineného Miroslava Marčeka zobrali pod most, kde to policajti fotografovali. Následne na to, ho posadili do auta a odišli smerom na Veľký Ostrov pri Malom Dunaji. Policajný zásah v Kolárove pravdepodbne súvisí s jednou z vrážd, v ktorých má figurovať Marček. Ide o vraždu Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ako aj o vraždu kolárovského podnikateľa Petra Molnára. 

Podľa redaktorky Novín Drahu Dobrovicsovej polícia nebola pri dome Petra Molnára ani Miroslava Marčeka ani Tomáša Szabóa. 

MIroslav Marček. Bývalý vojak. Bratranec Tomáša Szaboa, ktorého podľa výpovede spolupáchateľa Andruška, doteraz označovali za vraha. Vyzerá to tak, že nateraz si svoje roly vymenili. Otázkou však v týchto chvíľach ostáva čo sa za jeho priznaním skrýva. Môže to byť vytvorenie zmätočnej situácie, z ktorej by chceli obvinení vyťažiť. Alebo vo vyšetrovaní nastane ďalší posun s tým, že policajti majú ďalšieho obvineného, ktorý spolupracuje a vypovedá, a tak kalkuluje s nižším trestom.

​Miroslava Marčeka vo štvrtok dopoludnia priviezli na NAKA v Nitre kukláči. Na sebe mal nepriestrelnú vestu. V prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej figuruje ako vodič, ktorý mal na miesto vraždy priviesť strelca. Potom ho mal čakať na neďalekom futbalovom ihrisku. Do pobočky Národnej kriminálnej agentúry prišli aj advokáti ďalších obvinených. Medzi nimi aj advokát Mariana Kočnera, Marek Para. 

"Mohol požiadať sám o výsluch, prípadne jeho obhajca. Tých dôvodov môže byť viac, uvidíme ako bude výsluch prebiehať," uviedol Marek Para. 

Minulý týždeň ho zobrali do Kolárova

​Minulý týždeň priviezla NAKA Miroslava Marčeka do Kolárova. Podľa informácií TV JOJ boli na troch miestach. Pred učiteľskými bytmi, na sídlisku a pred domom zavraždeného podnikateľa Petra Molnára. Toho podľa výpovede ďalšieho obvineného Zoltána Andruskóa mali zlikvidovať práve Miroslav Marček a Tomáš Sabó. Andruskó to uviedol v uznesení o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy Jána Kuciaka, ktoré má TV JOJ k dispozícii. 

"On začal riešiť, komu to dá spraviť a k tomuto oslovil Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka, nakoľko zabili v Kolárove podnikateľa p. Petra Molnára, bola im povedaná aj odmena, ktorú by dostali," je napísané v uznesení o obvinení Mariana Kočnera. 

Podľa Andruskóvej výpovede, ktorá je v uznesení o obvinení Mariana Kočnera, sa mu k vražde Molnára Marček a Szabó priznali. "V roku 2017 sa stala vražda v Kolárove, následne deň na to boli chlapci u neho a to Miroslav Marček a Tomáš Szabó a nepriamo sa mu mali priznať k spáchaniu tejto vraždy a následne vedel, že chlapci sú na takéto veci schopní," píše sa v uznesení. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy