Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V Kolárove zasahovala NAKA. Podľa TV JOJ bol s nimi na mieste aj jeden z obvinených z vraždy Kuciaka
Zdielať na

V Kolárove zasahovala NAKA. Podľa TV JOJ bol s nimi na mieste aj jeden z obvinených z vraždy Kuciaka

KOLÁROVO / Kukláči z Národnej kriminálnej agentúry zasahujú v Kolárove. V jednom z ich áut má byť aj obvinený v prípade vraždy Martiny Kušnírovej a Jána Kuciaka - Miroslav Marček. K razii sa zatiaľ polícia oficiálne nevyjadrila.

V stredu popoludní jednotka NAKA uskutočnila raziu v Kolárove. Podľa informácií TV JOJ boli na troch miestach. Pred učiteľskými bytmi, na sídlisku a pred domom zavraždeného podnikateľa Petra Molnára. Toho podľa výpovede ďalšieho obvineného Zoltána Andruskóa mali zlikvidovať práve Miroslav Marček a Tomáš Sabó. Andruskó to uviedol v uznesení o vznesení obvinenia Marianovi Kočnerovi z objednávky vraždy Jána Kuciaka, ktoré má TV JOJ k dispozícii. 

"On začal riešiť, komu to dá spraviť a k tomuto oslovil Tomáša Szabóa a Miroslava Marčeka, nakoľko zabili v Kolárove podnikateľa p. Petra Molnára, bola im povedaná aj odmena, ktorú by dostali," je napísané v uznesení o obvinení Mariana Kočnera. 

Podľa Andruskóvej výpovede, ktorá je v uznesení o obvinení Mariana Kočnera, sa mu k vražde Molnára Marček a Szabó priznali. "V roku 2017 sa stala vražda v Kolárove, následne deň na to boli chlapci u neho a to Miroslav Marček a Tomáš Szabó a nepriamo sa mu mali priznať k spáchaniu tejto vraždy a následne vedel, že chlapci sú na takéto veci schopní," píše sa v uznesení. 

Policajti zadržali minimálne jednu osobu a policajné dodávky a autá odišli smerom na obec Veľký Ostrov. 

Situáciu na mieste sleduje redaktorka TV JOJ Drahu Dobrovicsová. Správu budeme aktualizovať. 

Miroslava Marčeka, ktorého polícia označuje za vodiča v prípade vraždy novinára a jeho snúbenice, vypočúvali v piatok asi dve hodiny na pobočke NAKA v Nitre. Po tom, ako v marci obvinili z objednávky vraždy Kuciaka a Kušnírovej aj Mariana Kočnera, vyšetrovateľ nanovo vypočúval všetkých obvinených. 

​V pondelok Špecializovaný trestný súd vyhovel návrhu prokurátora a predĺžil väzbu pre štvoricu obvinených v prípade do 27. novembra 2019. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy