Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Taliana obvineného pre miliónové škody budú stíhať na slobode
Zdielať na

Taliana obvineného pre miliónové škody budú stíhať na slobode

BRATISLAVA / Po pondelkovom zásahu NAKA pre hospodárenie s majetkom Slovenských elektrární na bratislavskom letisku vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči dvom Talianom. Obvinení sú pre spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Špeciálna prokuratúra ale rozhodla, že jeden z nich bude stíhaný na slobode.

Taliansky občan obvinený v súvislosti s miliónovými škodami spôsobenými pri hospodárení s majetkom Slovenských elektrární bude stíhaný na slobode. Hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová to potvrdila, v prípade pôvodne zadržaného P. R. sa dôvody na väzbu nepreukázali. "Obvinenému N. C. bude doručené uznesenie o vznesení obvinenia formou právnej pomoci," dodala Tökölyová. Talianskeho občana zadržali policajti v pondelok po prílete z Milána na bratislavskom letisku.

​Vyšetrovateľ špecializovaného tímu národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie voči dvom občanom Talianska, konkrétne P. R. a N. C. za spáchanie obzvlášť závažného zločinu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku. Ako ďalej polícia informovala na sociálnej sieti, v čase spáchania skutku išlo o čelných predstaviteľov spoločnosti Slovenské elektrárne.

Zadržanie Taliana na bratislavskom letisku, podľa redaktora TV JOJ Samuela Migaľa, sprevádzali prísne bezpečnostné opatrenia. Muža, ktorý priletel z Milána, polícia obvinila z podvodu za 25 miliónov eur. V príletovej hale naňho už čakali policajti zo špeciálneho vyšetrovacieho tímu. Ešte na letisku dali mužovi do rúk uznesenie o vznesení obvinenia a po chvíli ho odviedli na policajné prezídium. "Ide o jedného z dvojice obvinených z trestného činu porušovania povinností pri správe cudzieho majetku so škodou za 25 miliónov eur," informoval policajný hovorca Michal Slivka.

​Ide o prípad Slovenských elektrární, konkrétne dostavby tretieho a štvrtého bloku Jadrovej elektrárne Mochovce, ktorý vyšetruje špecializovaný tím ELEKTRO. Policajné vyšetrovanie sa v súvislosti so Slovenskými elektrárňami ťahá už takmer 5 rokov.

 Na bratislavskom letisku zadržala finančná polícia Taliana:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy