Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
ROZHOVOR: Lučanský chce zrejme zostať na pozícii policajného prezidenta, do USA sa ako pridelenec nechystá
Zdielať na

ROZHOVOR: Lučanský chce zrejme zostať na pozícii policajného prezidenta, do USA sa ako pridelenec nechystá

Archívna reportáž

BRATISLAVA / Milan Lučanský bol vymenovaný ministerkou Denisou Sakovou za dočasného policajného prezidenta 1. júna. Pre televíziu JOJ uviedol, či chce byť policajným pridelencom v USA aj to, či je pre neho niečo sklamaním na poste šéfa polície.

TV JOJ: Opakovane sa nám dostáva informácia, že po ukončení funkčného obdobia policajného pridelenca v USA, sa budete zaujímať o pôsobenie vo Washingtone. Je táto informácia pravdivá? Uvažujete nad takou možnosťou? 

Milan Lučanský: Nie

TV JOJ: Po ustálení zákona o voľbe prezidenta PZ, bude táto funkcia naďalej pre Vás zaujímavá a uchádzali by ste sa o ňu? 

Milan Lučanský: Odpoviem, keď to bude aktuálne. 

TV JOJ: Ste vo funkcii prezidenta policajného zboru dočasne, no aktuálne riešite problém s vedením NAKA. Ste pod tlakom pre vyšetrovanie vraždy kolegu Jána Kuciaka. Teraz sú nejasnosti pri Kosíkovi. Vládna koalícia nie je až taká stabilná, ako sa javí. Sú to dôvody, pre ktoré vážne zvažujete, či je pre vás funkcia prezidenta PZ naďalej zaujímavá a vidíte v nej význam?

Milan Lučanský: Odpoviem, keď to bude aktuálne. 

TV JOJ: Ste z niečoho po nástupe do funkcie prezidenta PZ profesne sklamaný? Ak áno, z čoho konkrétne?                                                                               

Milan Lučanský: Nie som sklamaný. Veci, s ktorými nie som stotožnený, sa snažím vyriešiť podľa vlastného úsudku a najlepšie, ako viem. Príkladom je vyšetrovací tím na vraždu Kuciaka. Zmenil som vedenie Národnej protizločineckej jednotky, aby vložil nový riaditeľ do prípadu nový pohľad na vec. 

Milan Lučanský si dal minulý týždeň pripraviť precíznu analýzu pre anonymné trestné oznámenie na organizátorov protestov Za slušné Slovensko. Podľa jeho slov sú medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA a realitou nezrovnalosti. 

"Po jej preštudovaní som zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré som dostal od vedenia NAKA a skutočnosťou. Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch prijmem opatrenia," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke Otázne je teraz, či išlo zo strany vedenia NAKA len o nedorozumenie alebo o niečo iné.

Šéf NAKA Peter Hraško v reakcii pre TV JOJ povedal, že do ukončenia záveru kontroly sa nebude k slovám policajného prezidenta Lučanského vyjadrovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy