Polojasno
13°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šéf NAKA pre TV JOJ o prešetrení nezrovnalostí : Nebudem sa vyjadrovať
Zdielať na

Šéf NAKA pre TV JOJ o prešetrení nezrovnalostí : Nebudem sa vyjadrovať

BRATISLAVA / Udalosti ohľadom anonymného trestného oznámenia na organizátorov protestov "Za slušné Slovensko" majú prvú dohru. Policajný prezident Milan Lučanský si dal pripraviť precíznu analýzu v súvislosti s anonymným trestným oznámením. Podľa jeho slov sú medzi informáciami, ktoré dostal od vedenia NAKA, a realitou nezrovnalosti. Šéf NAKA uviedol pre TV JOJ, že sa nebude vyjadrovať.

Šéf NAKA Peter Hraško v reakcii pre TV JOJ povedal, že do ukončenia záveru kontroly sa nebude k slovám policajného prezidenta Milana Lučanského vyjadrovať. "Prepáčte, nebudem sa vyjadrovať. Do ukončenia záveru kontroly nie," uviedol pre TV JOJ Peter Hraško.

Hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová pre TV JOJ uviedla, že závery vyšetrovania by mali byť známe vo štvrtok. Milan Lučanský je v týchto dňoch na Valnom zhromaždení Interpolu v Dubaji.

Policajný prezident Milan Lučanský uviedol, že sú medzi informáciami, ktoré dostal od NAKA a realitou nezrovnalosti. A chce všetko poriadne prešetriť. 

"Po jej preštudovaní som zistil, že boli nezrovnalosti medzi informáciami, ktoré som dostal od vedenia NAKA a skutočnosťou. Nesedeli časové údaje, nadriadený správne nevyhodnotil situáciu po prijatí oznámenia a iné pochybenia. Nariadil som preto kontrolu. Po jej záveroch príjmem opatrenia," uviedla polícia na svojej facebookovej stránke počas diskusie TA3, ktorá vysielala prednahrávaný rozhovor s policajným prezidentom Milanom Lučanským z piatka. Otázne je teraz, či išlo zo strany vedenia NAKA len o nedorozumenie alebo o niečo 

​V súvislosti s Iniciatívou Za slušné Slovensko na políciu došlo až 6 trestných oznámení. Štyri odmietli. Dve z nich sú ale živé. Jedno od anonyma a druhé mal podať blízky spolupracovník poslanca Rajtára zo strany SaS. V minulosti ho informoval o podozreniach na podnikateľov Bašternáka a Kočnera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy