Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bál sa, že ho pustí, tak sa ju pokúsil zabiť. Súd žiadal o nižší trest
Zdielať na

Bál sa, že ho pustí, tak sa ju pokúsil zabiť. Súd žiadal o nižší trest

BANSKÁ BYSTRICA / Bodal ju nožom, kým spala. Ľubomír zaútočil na manželku v noci v detskej izbe, kde ležala aj s 11-ročnou dcérou. Nezvládol, že žena chcela od neho odísť. Muž strávi za mrežami 16 rokov.

Andrea chcela manželstvo s Ľubomírom ukončiť, no jej rozhodnutie ju takmer stálo život. Kým spala v detskej izbe s 11-ročnou dcérou, muž ju napadol a bodal do brucha nožom so 17 centimetrovou čepeľou. Bodal tak silno až nôž zlomil.

​"Otvoril kohútik na plynovom sporáku, prerezal hadicu s prívodom plynu, pričom si pred tým obalil hlavu uterákom, aby sa chránil pred vdýchnutím plynu," uviedol policajný riaditeľ v Banskej Bystrici Štefan Šurka. 

Štyridsaťsedemročnej žene zachránil život brat, ktorý spal na prízemí. S Ľubomírom, ktorý napadol aj svoju malú dcéru, bojoval až do príchodu policajtov. Zranenej žene museli operovať pečeň a hoci je fyzicky v poriadku, strach z prežitej nočnej drámy neprekonala. Ani raz nedokázala vstúpiť do pojednávacej miestnosti. "Keď príde večer, tak má panický strach. To sa nedá ani opísať ako strašne sa bojí," uviedla matka ženy.

Za vraždu v štádiu pokusu mal podľa okresného súdu stráviť za mrežami 16 rokov. Ľubomír ale podal odvolanie, trest sa mu zdal príliš prísny. Krajský súd v Banskej Bystrici to ale zamietol a potvrdil 16-ročný trest. "Uznesenie krajského súdu, ktorým zamietol odvolanie obžalovaného, považujem za zákonné a uložený trest považujem za zákonný a spravodlivý," uviedol prokurátor Rastislav Remeta.

Rozhodnutie súdu je právoplatné a nedá sa proti nemu odvolať.

Pozrite si predchádzajúcu reportáž k prípadu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy