Zatiahnuté
15°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Študentka vypadla z piateho poschodia internátu
Zdielať na

Študentka vypadla z piateho poschodia internátu

PREŠOV / Dnes ráno z balkóna izby prešovského internátu vypadla 15-sť ročná študentka. Pád z piateho poschodia akoby zázrakom prežila, no jej zranenia sú veľmi vážne. Aktuálne je v opatere prešovských lekárov.

Stalo sa to skoro ráno, pár minút pred šiestou. Študenti internátu o tomto čase vstávajú. V jednej z izieb došlo za doposiaľ nezistených okolností k pádu študentky z piateho poschodia. Stredoškoláčka Nikola spadla podľa policajných informácií z balkóna. Či išlo o nešťastný pád alebo vyskočila, to vyšetruje polícia. "Okolnosti a príčina pádu sú v štádiu vyšetrovania," potvrdil  Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov.

Riaditeľka internátu o nešťastnej udalosti hovoriť nechcela. Sama bola z toho, čo sa udialo zdrvená a v šoku. Všetci teraz iba dúfajú, že sa zranená školáčka zotaví z vážnych zranení. Podľa hovorkyne FNsP Prešov Renáty Cenkovej je študentka v opatere lekárov: "Pacientka podstúpila operačný zákrok a je hospitalizovaná na Oddelení anesteziológie a intenzívnej medicíny." Aj podľa Džobaníka je jej stav vážny: "Utrpela vážne zranenia s dobou liečenia nad 6 týždňov."

Zranená dievčina je prváčkou jednej z prešovských stredných škôl. Pochádza z obce Červený Kláštor. Na internáte býva od septembra minulého roka. V čase pádu s ňou boli v izbe ešte ďalšie dve dievčatá. Jej spolužiačky zo školy. Ani jedna z nich však nebola svedkom toho čo sa udialo. Keď ju zranenú našli ležať pod okna internátu, podľa slov svedkov ešte komunikovala a bola pri vedomí. Polícia začala trestné stíhanie: "Polícia začala v tomto prípade trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví," potvrdil Džobaník.

Pozrite si archívnu reportáž o prípade, ktorí policajti vyšetrovali v Bratislave:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy