Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Psík skončil v ľadovej vode, zasahovať museli hasiči vo Zvolene
Zdielať na

Psík skončil v ľadovej vode, zasahovať museli hasiči vo Zvolene

ZVOLEN / Nezvyčajná záchranná akcia vo Zvolene. Na môťovskej priehrade pomáhali hasiči jeden a pol ročnej sučke Tare. Tá sa totiž rozbehla sa po priehrade za kačicou a prelomil sa pod ňou ľad. Vysilené zviera sa snažilo udržať nad hladinou, lenže voda ju ťahala pod ľad. Potrebovala tak rýchlu pomoc.

Jeden a pol ročná sučka Tara bola pri Môťovskej priehrade aj so svojim pánom. Prechádzka, na akej boli už mnohokrát sa tentokrát zmenila na drámu. Tara bojovala o prežitie dlhé minúty v ľadovej vode, ktorá ju ťahala pod zamrznutú hladinu.

majiteľ sučky - pustil som, rozbehol sa do vody, asi kačice tam boli

Zviera sa rozbehlo a preborilo asi 30 metrov od brehu. Majiteľ sa k sučke dostať nevedel. Ľad bol už miestami príliš tenký, preboril sa pod ním a Tara bola od brehu priďaleko. Snažili sa k nej preto dostať zvolenskí hasiči v špeciálnych oblekoch. Miestami sa po tenkom ľade doslova až plazili. "Museli mať špeciálne obleky, lebo voda bola ľadová, bolo to extrémne náročné, lebo ľad sa prebáral a nedalo sa dostať na breh," povedal Miroslav Stehlík z hasičského a záchranného zboru vo Zvolene.

Vysilenú sučku pridržiaval jeden z hasičov nad hladinou a pomocou špeciálnych nosidiel ju dostali k brehu. "Pomocou boardu a nosidiel sme ich pritiahli k brehu," dodáva Stehlík. Potvrdzuje to aj šťastný majiteľ: "Boardom ju naložili a plazili sa."

Vysilenú a uzimenú sučku zabalil majiteľ do teplej bundy, počas záchrannej akcie stál na brehu a dúfal, že všetko dobre dopadne, bol šťastný, že sa Tara dostala bezpečne na breh.

Obrovskú vôľu žiť mal aj psík z nasledujúcej reportáže, ktorý na záchrancov čakal zavesený na ľadovej kryhe a intenzívne štekal o pomoc:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy