Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Bez vodičáku, s alkoholom v krvi a rovno za volant
Zdielať na

Bez vodičáku, s alkoholom v krvi a rovno za volant

KOKOŠOVCE / Šoféroval bez vodičáku, nabúral, potom utiekol a napokon nafúkal. Toto má na svedomí po včerajšej večernej jazde iba 17-ročný mladík. Pri pohľade na výsledok jeho dychovej skúšky sa asi len zázrakom nikomu nič nestalo.

Z hanby si môže kabát naozaj ušiť 17-ročný mladík z Kokošoviec, ktoré sa nachádzajú v okrese Prešov. Jazda mladého vodiča, vlastne nevodiča sa mohla skončiť tragicky. Mladík, ktorý mal zelené auto šoférovať, totiž ešte nemá vodičský preukaz. Pri pohľade na našu kameru bol schopný len týchto slov: "Netočte to, netočte to ..."

Majitelia auta, do ktorého narazil sedeli doma. Keď počuli silnú ranu, vybehli von. Vtedy zbadali už len dve rozbité autá, jeden ohnutý stĺp a utekajúceho človeka. "Svedkovia mi kričali, že uteká ten šofér, tak som utekal za ním," hovorí majiteľ poškodeného auta.

Nielenže nemal vodičský preukaz, ale ešte sa dal aj na útek. Ďaleko však podľa majiteľa vozidla nedošiel: "Bol skrytý pri jarku a tam som ho vlastne odtiaľ vytiahol, zavolali sme políciu."

Pochybnosti o tom, či si mladík za volant sadol triezvy ihneď vyjasnil poškodený majiteľ auta: "Áno, mal vypité ..."

Jeho slová potvrdil aj hovorca KR PZ v Prešove Daniel Džobanik: "Dychová skúška na alkohol bola u vodiča viac ako dve promile. Následne bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do cely policajného zaistenia."

Po tom všetkom, čo ma na rováši sa ešte snažil hodiť zodpovednosť za nehodu na niekoho iného. Nám tvrdil, že šoférovala jeho mama. Tá bola z neho úplne nešťastná. 17-ročný tvrdil, že dostala šmyk: "Ta proste dostala šmyk a udrela do oného ... mami, poc tu ..."

17-ročný mladík mal, zdá sa, viac šťastia ako triezveho rozumu, že nikomu pri svojej nezodpovednej jazde neublížil. Pred nocou strávenou v policajnej cele ho to ale nezachránilo.

Podobný prípad riešili aj policajti v Starej Turej, tam s autom v potoku skončil 23-ročný mladík. Rovnako pod vplyvom alkoholu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy