Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Lekárke záchrannej služby namerali viac ako tri promile
Zdielať na

Lekárke záchrannej služby namerali viac ako tri promile

Archívna reportáž

PRAHA / Juhomoravská záchranná služba rieši nepríjemnú dilemu. Jedná z ich doktoriek prišla do služby v značne podguráženom stave. V jej prípade sa to stalo po prvýkrát a tak zvažujú aké dôsledky by mali vyvodiť. Vedenie záchranky by ale každopádne malo prísť s prísnejšími opatreniami, keďže za minulý rok malo problém s alkoholom na pracovisku až šesť lekárov.

Lekárka záchrannej služby v Břeclavsku prišla do práce podgurážená, všimli si to aj jej kolegovia. "Môžem potvrdiť, že sme u slúžiaceho lekára zistili, že je opitý. Po tom, čo na to upozornila posádka, sme vyslali inšpekciu, ktorá prostredníctvom dychovej skúšky namerala cez tri promile alkoholu," uviedol riaditeľ juhomoravskej záchranky Milan Klusák. 

Na stanici pracovala viac ako desať rokov, na polovičný úväzok a podľa slov vedenia s ňou nikdy žiadne problémy neboli. Názory na trest sa líšia. Preto sa riaditeľ záchranky obrátil na právnika, uvádza portál iDnes.cz. Odborári si ale stoja za svojim a veria, že by mali pristúpiť k tvrdému trestu. "Alkohol na pracovisku je hrubým porušením pracovného poriadku," uviedla zástupkyňa lekárskych odborov Eva Freyová. Okrem iného upozornila aj na to, že opitý lekár by mohol skončiť aj na súde, pokiaľ by sa o alkohole dozvedela rodina človeka, ktorého ošetroval. 

V službe nedávno pil aj vodič autobusu MHD v Považskej Bystrici. V krvi mu namerali viac ako tri promile, o svoju prácu ihneď prišiel. Pozrite si archívne video. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy