Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Dôchodca (81) z Hurbanova so zbraňou naháňal manželku, potom sa zabarikádoval v dome
Zdielať na

Dôchodca (81) z Hurbanova so zbraňou naháňal manželku, potom sa zabarikádoval v dome

HURBANOVO / Osemdesiatjeden ročný dôchodca v Hurbanove naháňal s pištoľou v rukách o 9 rokov mladšiu manželku. Starček sa potom pred políciou zabarikádoval v rodinnom dome. S ozbrojeným mužom policajti vyjednávali takmer hodinu.

Osemdesiatjeden ročný dôchodca z Hurbanova sa mal pohádať s vodárom. Podľa susedov nechcel vodárovi zaplatiť za prácu. To ho natoľko rozrušilo, že na manželku vytiahol pištoľ. Vyhrážal sa, že keď nebude robiť čo jej káže, bude mať problémy.

Vystrašenej dôchodkyni sa z domu podarilo utiecť, keďže bývajú v blízkosti polície išla rovno tam. "Videla som ako plače a išla rovno na políciu," povedala jedna zo svedkýň incidentu.

Ostré náboje

Policajnej  hliadke manželka povedala, že dôchodca je rozrušený a v zbrani má nabité ostré náboje. "Každý zo zasahujúcich policajtov mal pri sebe zbraň. Muža obkľúčili zo všetkých strán. Dôchodca chcel utiecť zadnou časťou domu, ale neutiekol," dodala svedkyňa.

Polícia uzatvorila ulicu a miestnym obyvateľom oznámila, aby nevychádzali z domu. Starček sa pred políciou zatvoril v dome. Polícia uzatvorila ulicu a ľudom povedali, aby nevychádzali von. Svedkovia počuli, ako dokonca policajtom dohováral.  

Spacifikovali ho

Prehováranie trvalo minimálne hodinu. Muža presviedčala aj manželka. Podľa svedkov kričala nech príde von, že všetko bude v poriadku a nech sa nebojí, že sa to vyrieši. Až keď mužovi povedala žena, že jej je zima, prišiel k bráne. Zbraň pri sebe nemal a preto ho policajti mohli spacifikovať.

Po zadržaní muž skončil na polícii, momentálne ho vypočúvajú. Podľa susedov je starček bývalý športový strelec. Zbraň mal v legálnej držbe. Podľa susedov chodil so zbraňou bežne po dedine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy