Jasno
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Na poľovačke zomrel Miroslav. Podľa expertízy, náboj vystrelili z guľovnice
Zdielať na

Na poľovačke zomrel Miroslav. Podľa expertízy, náboj vystrelili z guľovnice

BANSKÁ BYSTRICA / Banskobystrická polícia vyšetrila prípad tragickej vianočnej poľovačky v lese nad obcou Hrochoť. Krátko pred Štedrým dňom podľahol strelnému poraneniu hrudníka 56-ročný muž. Na poľovačke boli desiatky poľovníkov, všetky zbrane tak museli prejsť expertízou.

Osudný výstrel predčasne ukončil poľovačku 56-ročnému Miroslavovi. V ťažko prístupnom teréne bežali na pomoc kamaráti, no skonal skôr ako stihli prísť záchranári. Miroslav robil počas poľovačky nadháňača, keď ho v húštine zasiahla strela.

Zbrane na expertíze

"Nikdy nestrieľať, keď nevieš, kto tam je," hovorí Jaroslav Mikloško šéf poľovného združenia. Bolo tam 70 ľudí, všetky zbrane išli na expertízu. Experti potvrdili, že 56-ročného poľovníka zasiahla strela vypálená z guľovnice. A tá patrila 62-ročnému mužovi z obce neďaleko Banskej Bystrice, ktorý bol tiež na poľovačke.

"Vyšetrovateľ v Banskej bystrici obvinil 62-ročného muža z okresu Banská Bystrica z prečinu usmrtenia," informuje hovorkyňa policajného zboru Andrea Petrovičová.

Hmla a znížená viditeľnosť

Miroslav mal na sebe reflexnú vestu. V osudný deň bola hmla a znížená viditeľnosť. Podľa polície porušil 62-ročný obvinený muž zákon o poľovníctve, podľa ktorého platí zákaz strieľať v smere, kde by mohlo dôjsť k ohrozeniu života a zdravia.

V prípade dokázania viny hrozí 62-ročnému poľovníkovi trest vo výške dvoch až piatich rokov.

Téme sa venuje redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy