Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Viliam (38) zabil poľovníckeho psa, hrozí mu ročné väzenie
Zdielať na

Viliam (38) zabil poľovníckeho psa, hrozí mu ročné väzenie

VYDRANY / Policajti z Dunajskej Stredy už obvinili 38-ročného Viliama z Vydran, ktorý minulý týždeň legálne držanou zbraňou zastrelil 4-ročného poľovníckeho labradora Badyho, ktorý patril jeho susedovi. Hrozí mu ročný trest za mrežami. Zákonnosť použitia legálnej zbrane posudzuje polícia osobitne.

Polícia, ktorá prípad vyšetruje, jednoznačne vylúčila agresívne správanie psa, ktorého muž zastrelil. Bady sa len na chvíľu  stratil z dohľadu svojho pána. Zatúlal sa k neoplotenému pozemku susedovho domu.

Tridsaťosemročný Viliam ho s guľovnicou z 15 metrov bezohľadne zastrelil napriek tomu, že zo začiatku tvrdil, že malo ísť len o varovný výstrel.

Poškodenie cudzej veci

Neskôr sa obhajoval, že zo zbrane, ktorá mý výstrel 4 kilometre, strieľal v zastavanej časti na psa bez obojku, pretože sa ho bál. Keďže Bady bol nielen rodinný miláčik, ale aj labradorský retriever  s rodokmeňom, navyše 4 roky špeciálne cvičený na poľovačky, znalec vyčíslil jeho spoločenskú hodnotu na takmer 1900 eur. 

Viliamovi polícia až do rozhodnutia zaisti zbrojný pas a tri legálne držané zbrane.

"Bol úplne kamarátsky pes, máme dve malé deti a nikdy neublížil," hovorí dcéra chovateľa psa. "Tridsaťosemročný muž sa po incidente ku všetkému priznal. Poverený policajt obvinil muža z prečinu poškodzovania cudzej veci. Za jeho konanie mu teraz hrozí v zmysle trestného zákona trest odňatia slobody až na 1 rok," informuje hovorkyňa policajného zboru Martina Kredatusová.

Nakrúcala Drahu Dobrovicsová:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy