Jasno
23°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Američan (†28) zastrelil dvoch policajtov. Odplata za černocha, odkázal
Zdielať na

Američan (†28) zastrelil dvoch policajtov. Odplata za černocha, odkázal

BROOKLYN / Dvaja policajti zomreli v hliadkovacom vozidle newyorskej polície. Zastrelil ich muž, ktorý pred činom vyhlásil, že chce pomstiť smrť černocha Erica Garnea. Útočník pred vraždením postrelil svoju priateľku a napokon spáchal samovraždu strelou do hlavy.

Celý incident sa odohral v mestskej časti Brooklyn. Strelec pristúpil k policajtom, ktorí sedeli vo vozidle a spustil paľbu. Potom sa schoval do stanice metra, kde sa sám zabil. Vyšetrovatelia našli na mieste strelnú zbraň.

Útočníka identifikovali ako dvadsaťosemročného Ismaaiyla Brinsleyho. Mal pri sebe poloautomatickú pištoľ, ktorou si po čine strelil do hlavy, píše New York Post.

Posledný príspevok

Brinsley pred útokom na policajtov postrelil svoju priateľku a na jej profile na sociálnej sieti Instagram umiestnil niekoľko komentárov, ktoré kritizujú políciu.

"Toto môže byť môj posledný príspevok," stálo v jednom statuse, ku ktorému bola pripojená fotografia striebornej pištole.

SITA

Zmienený príspevok získal viac než 200 kladných hodnotení. V jednom z komentárov podľa polície napísal aj o "zastrelení prasiat v odplate za smrť Erica Garnera."

Pozrite si priloženú reportáž:

Afroameričan zomrel nedávno počas zatýkania, ktorému sa bránil. Policajt beloch údajne použil nepovolený chmat a mladíka zabil. Veľká porota sa rozhodla policajta za Garnerovu smrť nestíhať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy