Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Naháňačka na obchvate v Bratislave. Chytali dvoch unikajúcich vodičov
Zdielať na

Naháňačka na obchvate v Bratislave. Chytali dvoch unikajúcich vodičov

BRATISLAVA / V utorok podvečer po policajnej naháňačke na obchvate skončili chytili dvojicu mužov. Jeden z nich jazdil v kradnutom aute. Druhý zase ohrozil život policajta, keď sa naňho rútil autom.

Policajtom sa po varovnom výstrele podarilo odstaviť jedno z unikajúcich áut. Následne sa k nemu policajti rozbehli a vodiča spacifikovali. A to len krátko predtým jedného z nich vodič takmer prešiel.

Snaha o útek

Divoká policajná naháňačka sa začala na Prístavnom moste, kde si bratislavská kriminálka všimla kradnuté auto. Vodiča policajti vyzvali, aby zastavil. On ale pridal plyn a smeroval do Rakúska. Spolu s ním aj vodič druhého auta, ktorý ho zrejme sprevádzal.

Kradnuté auto sa nakoniec podarilo policajtom zastaviť. Vodič druhého auta ale v jazde pokračoval. Policajti sa ho preto tiež pokúšali zastaviť. Zatarasili mu cestu, no vodič nezastavil. Naopak policajta sa snažil prejsť.

"Príslušník policajného zboru stihol pred autom uskočiť k stredovým zvodidlám. Ďalší zasahujúci policajt v súlade so zákonom použil služobnú zbraň a na auto vystrelil," uviedla bratislavská krajská hovorkyňa Lucia Miháliková.

Padol výstrel

Strieľajúci policajt zasiahol ľavý blinker. Následne vodič zastavil.

Obaja vodiči skončili v putách. Obvinený je zatiaľ len vodič, po ktorom museli strieľať.

"Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu útoku na verejného činiteľa 36-ročnému Jaroslavovi z Bratislavy," potvrdila hovorkyňa.

Krádež auta

V súvislosti s krádežou auta policajti ešte nikoho neobvinili. Podľa informácii televízie JOJ na prípade stále pracujú.

Zadržaný vodič sa podľa nemenovaného zdroja blízkeho polícii priznal aj ku krádežiam áut a nie je vylúčené, že do prípadu namočí aj ďalších zo svojich komplicov.

Pozrite si video z policajnej akcie. Na mieste bol reportér David Mimra:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy