Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Pri rímskom Koloseu strieľali na slovenský autobus
Zdielať na

Pri rímskom Koloseu strieľali na slovenský autobus

RÍM / Na autobus slovenského prepravcu Eurovan z Prešova strieľal pri rímskom Koloseu neznámy útočník. Informáciu potvrdila majiteľka spoločnosti Iveta Kvacinská. Autobus viezol skupinu čínskych turistov.

V blízkosti rímskeho Kolosea v sobotu na vozidlá slovenského dopravcu strieľali celkovo štyrikrát. Strieľali na tri autobusy a jeden minivan.

"Streľba spôsobila iba materiálne škody, k zraneniu žiadneho slovenského občana nedošlo," informoval riaditeľ tlačového odboru Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraja Tomaga. 

Strelci poškodili okno autobusu. To je bezpečnostné a dvojité. Turisti boli od autobusu asi 50 metrov, tesne pred incidentom vystúpili.

Slovenskí turisti

"V jednom prípade boli v autobuse slovenskí turisti, predtým na mieste parkoval slovenský autobus s ázijskými turistami," dodal Tomaga.

Prípad vyšetruje polícia. Podľa informácií ministerstva sa činu dopustili vandali, ktorí sa špecificky zameriavajú na slovenské, poľské a české autobusy poskytujúce služby ázijským turistom.

Autobus má poškodené zadné okno:

TV JOJ

Turisti v šoku

Talianska polícia odporučila vodičovi odísť z mesta. Podobné incidenty sa údajne totiž stali na viacerých miestach talianskej metropoly. Zatiaľ sa nepodarilo zistiť, odkiaľ útočník strieľal.

Prešovská firma vozí Japoncov, Kórejcov či Číňanov aj po Paríži či Bruseli. Doteraz sa im nič nestalo. "Ich reakcia zodpovedala situácii. Panika, stres, obavy čo sa deje, prečo sa to stalo. Šofér robil čo vedel, ukľudňoval ich," hovorí majiteľka spoločnosti Iveta Kacvinská.

Čo je za celým incidentom majiteľka spoločnosti netuší. je presvedčená, že to nemá spoločné nič s terorizmus aký zažili Paríž či Brusel. "Ťažko je konšpirovať, čo to mohlo spôsobiť. Ale sú poškodené slovenské a poľské autobusy," dodáva Kacvinská.

Jednou z možností je aj konkurenčný boj. Majiteľka spoločnosti hovorí, že je to málo pravdepodobné.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy