Polojasno
12°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Streľbu bratislavských policajtov stále vyšetrujú, policajná hovorkyňa mlčí
Zdielať na

Streľbu bratislavských policajtov stále vyšetrujú, policajná hovorkyňa mlčí

BRATISLAVA / Pre utorňajšiu divokú naháňačku na bratislavskom obchvate a streľbu museli ísť v stredu vypovedať pred vyšetrovateľa aj zasahujúci policajti. Televízia JOJ sa od tlačovej hovorkyne snažila získať nové informácie k tomuto prípadu.

V stredu krátko po ôsmej hodine večer dorazili na policajné oddelenie v bratislavskej Petržalky na výsluch dvaja policajti, ktorí proti unikajúcim vodičom zasahovali.

Jeden z nich len na poslednú chvíľu uskočil, keď sa ho vodič snažil zraziť. Druhý z policajtov zase na unikajúce auto vystrelil. Keď trafil ľavú smerovku, rozhodol sa unikajúci vodič zastaviť.

U vyšetrovateľa

Obaja policajti strávili u vyšetrovateľa približne po pol hodine, aby mu priebeh zásahu opísali.

Policajná hovorkyňa zatiaľ informovala, že obe autá muži zákona prenasledovali pre to, že jedno z nich bolo ukradnuté. Vodiča jedného z áut už obvinili z útoku na verejného činiteľa. Či padli aj nejaké obvinenia v súvislosti s podstatnou samotného prenasledovania, čiže krádežou, sa televízia JOJ nedozvedela.

Informácie neposkytujeme

Na otázku, či je niekto v súvislosti s krádežou obvinený, hovorkyňa informovala, že "vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu prebiehajúcich vyšetrovacích úkonov, bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť."

Hovorkyňa nechcela prezradiť ani to, kde ku krádeži vôbec došlo. "Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu prebiehajúcich vyšetrovacích úkonov, bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," bola odpoveď Lucie Mihalíkovej.

Priznanie

Podľa informácii televízie JOJ sa mal vodič kradnutého auta priznať, že sa podieľal aj na ďalších krádežiach áut. Aj na túto otázku ale odpovedala hovorkyňa rovnako.

"Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu prebiehajúcich vyšetrovacích úkonov, bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť," znela odpoveď.

V cele či na slobode

Bezprostredne po zadržaní priamo na bratislavskom obchvate putovali obaja podozriví do policajnej cely. Či budú prepustení na slobodu, alebo za mrežami, zodpovedala bratislavská krajská hovorkyňa.

"Vzhľadom k tomu, aby nedošlo k zmareniu prebiehajúcich vyšetrovacích úkonov, bližšie informácie k prípadu v súčasnosti nie je možné poskytnúť."

Vyšetrovanie streľby na bratislavskom obchvate pokračuje, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy