Skoro jasno
11°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Začal sa súd s exposlancom Jánošom. Je obžalovaný z týrania ženy a dcéry
Zdielať na

Začal sa súd s exposlancom Jánošom. Je obžalovaný z týrania ženy a dcéry

PRIEVIDZA / Na okresnom súde v Prievidzi sa začal súdny proces s bývalým poslancom národnej rady Vladimírom Jánošom. Ten podľa obžaloby od roku 2003 týral manželku aj ich v súčasnosti 14-ročnú dcéru. Jánoš na súde vyhlásil, že je nevinný.

Exmanželka na Vladimíra Jánoša pred rokom podala trestné oznámenie. Obvinila ho, že týra ju i dcéru. Poslanec skončil v cele, vzdal sa mandátu a teraz čelí obvineniu.

"Spôsobujúc im psychické utrpenie, ponižovanie, pohŕdavé zaobchádzanie, vyhrážanie, vyvolávaním strachu a stresu," vyhlásila prokurátorka.

Dopredu pripravené

Exposlanec a jeho bývalá manželka sa videli prvýkrát po takmer roku. Má zakázané sa k nej priblížiť. Vyjadriť sa pred pojednávaním odmietol.

V samotnej pojednávacej miestnosti sa rozhovoril. Vyhlásil, že je nevinný. "Toto moje obvinenie a následne aj obžaloba bola dopredu pripravovaná, organizovaná, aj kompletne zafinancovaná," vyhlásil.

Pre peniaze

To, že by svojich najbližších týral, odmietol. Podľa jeho slov od neho žiadala bývalá manželka 500 tisíc eur. Tie jej dať odmietol.

"Svoju dcéru aj manželku som neskutočným spôsobom miloval a záležalo mi na rodine," povedal.

Jánoš priznal, že sa s manželkou občas pohádali. Podľa jeho slov ho ale sama veľakrát vyprovokovala. "Poškodená nie je také neviniatko, ako sa javí a nikdy nebola týraná," povedal.

Jeho exmanželka Iveta sa zatiaľ nevyjadruje.

Päť hodín

Bývalý poslanec na súde vypovedal viac ako päť hodín. Senát potom oznámil, že vzhľadom na ochranu ich dcéry vylučuje z procesu verejnosť. Pojednávanie odročili na máj.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy