Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prievidzskí policajti sú zaujatí, tvrdí obhajca Jánošovej manželky
Zdielať na

Prievidzskí policajti sú zaujatí, tvrdí obhajca Jánošovej manželky

Kauza exposlanca Vladimíra Jánoša, ktorý mal údajne týrať svoju manželku, neutícha. Poškodená strana nesúhlasí s tým, že prípad vyšetrujú policajti z Prievidze. Minulý týždeň preto podal zástupca Jánošovej manželky námietku zaujatosti.

Zástupca manželky Vladimíra Jánoša tvrdí, prievidzskí policajti sú zaujatí a chce, aby sa kauzou zaoberal niekto iný. Minulý týždeň podal námietku zaujatosti voči všetkým vyšetrovateľom. V pondelok sa dozvedel výsledok.

"Podľa neho nie je dôvod konať v tejto veci, nakoľko už raz konal, takže sa necítia zaujatí. Je to taká kuriozita, že sám o sebe rozhoduje, že nie je zaujatý," informuje zástupca Jánošovej manželky, Ivan Katrinec.

Svoji ľudia

To, že policajti nie sú zaujatí a môžu tak pokračovať vo vyšetrovaní, tvrdia aj ich nadriadení. "Z námietky nevyplynuli žiadne konkrétne skutočnosti, ktoré by odôvodňovali odňatie veci Okresnému riaditeľstvu v Prievidzi a jej prikázanie inému útvaru. Ani opakovaná námietka neobsahovala žiadne nové konkrétne skutočnosti," informuje hovorkyňa policajného zboru Elena Antalová.

"Keď je predsedom okresnej organizácie, má vplyv, tá strana si sem nominovala svojich ľudí," vysvetľuje Katrinec. Poškodenú stranu teda odpoveď polície neuspokojila.

Zmena rozhodnutia

"My podávame podnet okresnej prokuratúre, aby preverila postup vyšetrovateľa. Celý tento spis by mal robiť niekto iný ako vyšetrovatelia v Prievidzi," tvrdí Katrinec.

"Verím, že najvyšší súd zmení rozhodnutie krajského súdu a Jánoša vezme do väzby," dodáva Katrinec.

Téme sa venuje redaktor Pavol Čertík:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy