Jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Incident na hraniciach. Humenčana zbili dvaja Ukrajinci
Zdielať na

Incident na hraniciach. Humenčana zbili dvaja Ukrajinci

UBĽA / Krátko pred stredajším zablokovaním hraničného priechodu, prišiel do Ubli 57-ročný Humenčan. Dvoch mladých Ukrajincov poprosil, aby ho pustili domov na Slovensko, pretože nemá pri sebe potrebné lieky. Skončil zbitý.

Humenčan sa za slovenské hranice vybral na ošetrenie k stomatológovi.

Hovorí, že po troch hodinách čakania na priechode Vyšné nemecké, sa presunul k Ubli.

"Keď som prišiel, začali zatarasovať hranicu. Prosil som ich, chlapci, buďte dobrí, cestujem domov, lieky nemám," opisuje situáciu Miroslav.

Mladíci ho ale nepustili. Navyše podľa slov Humenčana ho jeden zdržal a druhý bil. "Mám zlámaný nos, vybité zuby," dodáva.

Protestujúci a zástupcovia

Podľa zistení televízie JOJ pred dvoma hodinami sa stretli protestujúci so zástupcami colných úradov.

"Podľa aktuálnych informácií od ukrajinských colných orgánov by sa blokáda vo Vyšnom nemeckom mala uvoľniť od 11tej hodiny," uviedla hovorkyňa Colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.

Na hraničnom priechodu Ubľa-Malý Berezný vybavujú dopravu priebežne.

Prejazdné priechody

Oba hraničné priechody sú už prejazdné. Agresívny útok na 57-ročného muža prešetrujú ukrajinskí policajti. Miroslav absolvoval všetky potrebné prehliadky aj doma v Humennom.

"Pacienta sme ošetrili na chirurgickej ambulancii a následne pre zlomeniny nosových kostí sme ho poslali na krčné za účelom ďalšieho ošetrenia a liečby," uviedol primár Róbert Doričko.

"Taká nenávisť bola v ich očiach. Ja neviem, čo som im urobil. Že my sme zo Slovenska a my si tu bohvieako žijeme," uzatvára Miroslav. 

Humenčana na hraniciach zbili dvaja Ukrajinci, pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy