Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V rodinnom dome pri Žiline našli mŕtvych manželov
Zdielať na

V rodinnom dome pri Žiline našli mŕtvych manželov

ŽILINA / Päťdesiatpäťročného Antona a jeho o rok mladšiu manželku našli v ich rodinnom dome v obci Dolný Hričov bez známok života. Susedom prišlo zvláštne, že ich dlhší čas nevideli.

V rodinnom dome bývali manželia spoločne viac ako tridsať rokov. Vychovali dve deti a aj keď žili z mála, vždy sa podľa miestnych správali ku každému slušne.

"Je nám to veľmi ľúto. Pani pracovala pod úradom práce, odrábala 32 hodín, snaživá, pracovitá a takéto niečo sa stalo," hovorí starosta obce Peter Zelník.

"Zametala zastávky, on sa moc nepohyboval, jeho triaslo," dopĺňa suseda manželov. 

Hrozný pohľad

Obyvatelia obce si všimli, že manželia už dlhšiu dobu nevyšli z domu, privolali preto starostu.

Jemu a policajtom sa naskytol hrozný pohľad. Anton ležal v posteli zakrytý perinou, jeho manželka Marta ležala medzi dverami, obaja už ale boli mŕtvi.  

"Muž bol značne obhorený, mal ohorený trup a nohu, žena bola nájdená bez známok obhorenia pravdepodobne sa udusila kysličníkom uhoľnatým," hovorí pohotovostný lekár Dušan Sagal.

Veľa otáznikov

Obhliadajúci lekár cudzie zavinenie predbežne vylúčil. Zisťovateľ príčin požiaru bude musieť prísť na to, ako a prečo požiar v dome vznikol, no na mieste špekulovali aj o tom, že tragédiu mohla spôsobiť neuhasená cigareta.

"Ona nikdy nepila, nefajčila. Ja neviem, ten život sa s nimi kruto zahral,"
hovorí suseda.

Presnú príčinu smrti tak určí až pitva.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy