Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti riskovali životy, aby zachránili muža z horiaceho domu
Zdielať na

Policajti riskovali životy, aby zachránili muža z horiaceho domu

GALANTA / Policajti z Trnavského kraja riskovali vlastné životy, aby zachránili muža, ktorý sa v rodinnom dome sám podpálil. Muža si po úspešnom zásahu prevzali záchranári.

Dvaja policajti z Trstíc bez zaváhania nasadili vlastné životy.

V jednom z domov v obci býva 60-ročný muž. Z jeho obydlia sa valil dym, miestni preto zalarmovali políciu.

"Ja som tam utekal hneď, že čo sa tam deje a zmobilizoval som policajtov, rýchlu zdravotnú pomoc a dobrovoľný hasičský zbor. Dotyčný ležal na zemi. Preskočil som plot opýtal sa ho. Hovorí, že potrebuje advokátov. Hovorím, potrebuješ lekára," opisuje starosta obce Trstice.

Odmietal pomoc

Mužova agresivita sa stupňovala, s privolanou policajnou hliadkou nechcel komunikovať. Odmietal lekárov.

"Nám potvrdili, že domáci pán si založil požiar, spôsobil si popáleniny na oboch nohách," hovorí zasahujúci policajt Ján Jonáš.

Aby sa k nemu nedostala pomoc, muž sa v dome zabarikádoval.

"Ako sme zistili, že všetky dvere sú zabarikádované z vnútra a domáci pán čoraz častejšie, s väčším dôrazom opakoval, že chce skoncovať so životom - skočí z okna, tak sme museli zasiahnuť," opisuje policajt.

Všetky dvere na dome boli pozamykané, muž stál pri okne. Jeden z policajtov spolu s hasičom sa snažili muža odlákať od okna, ďalší využil jeho nepozornosť.

"V tom momente sme vyšli po rebríku na strechu, cez okno dovnútra - do izby, kde sme ho spacifikovali a následne vyniesli von, do rúk záchranárom," hovorí zasahujúci policajt Tomáš Kis.

Ani vtedy muž neprestal vykrikovať a bol agresívny. Za asistencie polície sa ho podarilo nakoniec dostať do sanitky. Hospitalizovali ho v galantskej nemocnici.

Skratové správanie

Obyvatelia si jeho skratové správanie nevedia vysvetliť. Muž podľa nich nepije alkohol, neužíva lieky, ktoré by po skombinovaní mohli u neho vyvolať takéto správanie.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy