Jasno
16°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti hrdinami. Zachránili muža pred skokom pod vlak
Zdielať na

Policajti hrdinami. Zachránili muža pred skokom pod vlak

SLOVENSKÁ ĽUPČA / Trojica policajtov zo Slovenskej Ľupče zachránila život 47-ročnému mužovi. Našli ho sedieť na koľajniciach niekoľko kilometrov za obcou. Osobné problémy chcel riešiť skokom pod vlak. Obidve zápästia mal prerezané a silno krvácal. Policajti nemali pri sebe vôbec nič a tak na zastavenie krvácania použili čierne policajné tričko.

"Rozhodovali sme sa rýchlo, nebol čas na váhanie, to tričko muselo ísť dole," opisuje situáciu policajt Miroslav Švantner. Keď bežali po trati za obcou ešte netušili, aká dráma ich čaká. Od svedkov vedeli, že v koľajisku sedí muž, ktorý si chce ublížiť. Podľa polície sa rozhodol takto vyriešiť rodinné problémy.

Zastavili vlakovú dopravu a bežali kilometre po trati, kým ho našli. "Keď sme ho našli, silno krvácal a strácal aj vedomie," pokračuje Švantner.

Roztrhané tričko

Nemali pri sebe vôbec nič a silné krvácanie museli veľmi rýchlo zastaviť. Pohotovo im napadlo roztrhať policajné tričko, ktoré mal jeden z nich oblečené.

Rany tričkom obviazali a krvácanie sa podarilo zastaviť. Štyridsaťsedemročného muža, bývalého rušňovodiča, odovzdali do rúk záchranárom a previezli ho do nemocnice.

Rozhodnutie v sekunde

"Zažili sme toho dosť, toto bolo treba v jednej sekunde sa rozhodnúť a podarilo sa," opisuje policajt Juraj Chovanec.

Na mieste bola redaktorka Katarína Kováčiková:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy