Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Lučeneckí policajti hrdinami. Zachránili zúfalú ženu
Zdielať na
Krimi

Lučeneckí policajti hrdinami. Zachránili zúfalú ženu

LUČENEC / Lučeneckí policajti z obvodného oddelenia zachránili zúfalú 40 ročnú ženu. Po smrti matky chcela skončiť pod vlak. Teraz ľuďom v podobnej situácii radí, aby nekonali skratovo a radšej sa niekomu vyrozprávali. Svojim záchrancom je mimoriadne vďačná.

Stratu milovanej mamy znáša štyridsaťročná žena veľmi ťažko. Doľahol na ňu až taký smútok, že bola odhodlaná zomrieť. Sadla si na koľajnice a čakala na prichádzajúci vlak.

Postavu v tme si pravdepodobne niekto všimol a zavolal na políciu. Operačný dôstojník tam ihneď vyslal dve hliadky. "Žena sedela v koľajisku, nikto si ju nevšímal," potvrdil policajt z obvodného oddelenia v Lučenci Ivan Repka.

Skratové konanie

Uplakaná žena pomoc policajtov najskôr odmietala. Dookola spomínala svoju nebohú mamu.

"Snažila vytrhnúť, hodiť sa pod vlak a vravela, že ona s nami nepôjde a skočí, keď my nebudeme mať službu,"
opisuje Repka.

Nakoniec sa podvolila a odišla so svojimi záchrancami. "V priestoroch železničnej polície sme ženu stotožnili a privolali záchranárov," pokračuje policajt.

Slová vďaky

Ženu hospitalizovali v nemocnici, na druhý deň sa jej stav zlepšil. Až vtedy si uvedomila, čo chcela urobiť.

"Išlo o skratové konanie. Policajtom by som sa veľmi chcela poďakovať za záchranu života. Ak by vtedy neprišli, bola som odhodlaná to urobiť. Konala som pod tlakom viacerých negatívnych okolností. Bola to hlúposť," priznala žena.

Všetkým, ktorí sa ocitnú v ťažkej životnej situácii odporúča, aby svoje problémy vyrozprávali svojim najbližším a nechali si pomôcť.

"V ten večer som cítila, že deň neskončí dobre. Keď sa nad tým spätne zamýšľam, určite by som vynechala alkohol a vyžalovala sa človeku, ktorému na mne záleží," zakončila.

Pozrite si reportáž:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy