Polojasno
20°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
V Slovenskom raji spadlo z brala dievča, je v kritickom stave
Zdielať na

V Slovenskom raji spadlo z brala dievča, je v kritickom stave

SLOVENSKÝ RAJ / Devätnásťročná Andrea sa išla popoludní prejsť do Slovenského raja. Dievča zrejme zablúdilo, pretože bolo na inom mieste, ako sa chystalo. Po páde potrebovala urgentnú pomoc záchranárov. Našli ju v kritickom stave.

Zranené 19-ročné dievča našiel pri ceste rekreačný bežec. Dievča sa zrútilo z brala.

"Pribehol premočený trénujúci bežec na našu záchrannu stanicu na Čingove, ktorý oznámil, že našiel v mieste, ktoré sa volá Tesniny v Slovenskom raji, bezvládne telo dievčaťa. Ležalo tam so zakrvavenou hlavou," opisuje záchranár Dezider Hudák.

Prvá pomoc

Žiačka hotelovej akadémie sa zrejme medzičasom pozviechala. Záchranári ju našli o 500 metrov nižšie. S vážne poranenou hlavou im išla oproti. Už sa stmievalo.

"Videli sme prichádzajúcu osobu, ktorá sa potácala, mala silne zakrvavenú hlavu a keď videla blikajúce majáky záchranného vozidla, tak spadla vedľa cesty a my sme ešte prakticky za jazdy vyskakovali z auta, aby sme jej vedeli poskytnúť prvú pomoc," opisuje Hudák.

Vrtuľník

Padala približne 20 metrov. Pre akútny prevoz v kritickom stave si záchranári zavolali na pomoc vrtuľník. Leteckí záchranári ju previezli do popradskej nemocnice

"Pacientke poskytujeme zdravotnú starostlivosť a ostáva pod dohľadom našich lekárov," informuje hovorca nemocnice Sylvia Galajda. Podľa  informácií televízie JOJ je Andrea v ťažkom stave. Má zlomenú lebku, krvácanie do mozgu a polámané tvárové kosti. Po nešťastí si na okolnosti úrazu nepamätala.

Téme sa venuje redaktor Matúš Gavlák:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy